Aktywne Wpisy

matiKKS +23
Szukam serialu na jesienno-zimowe wieczory. Długość odcinka najlepiej nie więcej niż godzina, ilość do 100 odcinków lub niewiele więcej. Pozbawiony wielokrotnych scen seksu, erotyzmu, ciągłych przekleństw. Serial już skończony, żeby nie czekać na kolejne sezony. Przez 4 lata przerobiliśmy dwa kompletnie różne seriale, które przypadły nam do gustu- The Crown i Ranczo.
Na pewno odpadają:
- The office (nie ten humor dla drugiej osoby)
- Dom z papieru
- Breaking bad (widziałem)
- Skazany na śmierć (widzieliśmy)
Na pewno odpadają:
- The office (nie ten humor dla drugiej osoby)
- Dom z papieru
- Breaking bad (widziałem)
- Skazany na śmierć (widzieliśmy)

oficjalniemartwa +53
Czemu młodzi ludzie teraz są tacy zamuleni?
Serio, pracuje z takimi 18-20+ lvl i ruszają się wolniej niż moja babcia. Zero życiowego wigoru i od miesiaca trzeba im pokazywac kazda rzecz palcem i powtarzać 10 razy co maja robić, jakby codziennie dopiero zaczynali prace w tym miejscu. W dodatku mowią niewyraźnie.
Już nie wspomnę o podejściu do czasu pracy, mają na 8:00, to oznacza dla nich, że o 8 wysiadają na przystanku pod robotą xD
Nie jestem zwolennikiem z--------u i januszeksów, a przymus pracy celem utrzymania funkcji życiowych, to najgorsze co ludzie zgotowali sobie na wzajem, ale nie dziwie się, że pracodawcy narzekają na zetki. A c--j, możecie mnie wyzywać od boomerów, ale mówię czego doświadczam.
Serio, pracuje z takimi 18-20+ lvl i ruszają się wolniej niż moja babcia. Zero życiowego wigoru i od miesiaca trzeba im pokazywac kazda rzecz palcem i powtarzać 10 razy co maja robić, jakby codziennie dopiero zaczynali prace w tym miejscu. W dodatku mowią niewyraźnie.
Już nie wspomnę o podejściu do czasu pracy, mają na 8:00, to oznacza dla nich, że o 8 wysiadają na przystanku pod robotą xD
Nie jestem zwolennikiem z--------u i januszeksów, a przymus pracy celem utrzymania funkcji życiowych, to najgorsze co ludzie zgotowali sobie na wzajem, ale nie dziwie się, że pracodawcy narzekają na zetki. A c--j, możecie mnie wyzywać od boomerów, ale mówię czego doświadczam.

Wybaczcie brak polskich ogonkow, z jakiegos powodu wylaczyla mi sie opcja slownika w telefonie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
W antropologii kulturowej istnieje pewne problematyczne zagadnienie: czy dana jednostka ludzka wychowywana od mlodosci w danym kregu kulturowym w jest w stanie sie z niego wylamac i zagniezdzic w innym? Wiekszosc naukowcow oraz zdrowy rozsadek mowia, ze nie.
Chodzac ulicami NYC zastanawialismy sie, co czuc mogl w latach 30 prosty chlop polski emigrujacy z zabloconej, zagnojonej wsi galicyjskiej do tego lepszego swiata. No przeciez osrac sie musial. No i pewnie zrobil to, po czym zdjal spodnie, siadl przy rzece i je upral, potem powiesil na sznurku nad ulica i sobie schly. I tak tez robily i robia wszystkie narody - przywiozly ze soba czesc swego swiata, przez co NJ wyglada jak patchwork zrobiony z roznych narodow, kultur i jezykow.
Wczoraj bylismy w Instytucie Polskim, ktory miesci sie na 46. pietrze... Empire State Building. Wchodzac do lobby ja, prosty chlopak z rozwijajacego sie kraju Europy Srodkowej, w roku 2016 zostalem zmiazdzony pieknem budynku powstalego ponad 80 lat temu.
I ja rowniez uwazam, ze sie z kultury swojej wyrwac nie da... chyba ze chodzi o Nowy Jork - bo on juz te wszystkie kultury ma i posiada.
Troche dlugo i rozkminowo mi to wyszlo, ale u Was teraz nocna, wiec wszystko przejdzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja zas sie szykuje do pierwszego koncertu na trasie, juz za 3 godziny. Wolam #emigracja oraz #nyc moze ktos zdazy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Lapcie fotke z Instytutu! (Wiem, nic na niej nie ma)
#hanblog #stanynacebulowo
źródło: comment_NQHP7LjGMB7dkNChRVF0EUHrEEGWaJqO.jpg
PobierzUSA to generalnie wielki tygiel, choć głównie wybrzeża. A NY to moje drugie ulubione miasto dotąd.
Komentarz usunięty przez autora
Odebrałeś to jako atak a wcale nim nie było
@callmemiro: jeśli nie widzisz różnicy to twój problem.
Jeśli sądzisz, że spam występuje tylko na elektrodzie (forach) to też nie mam pytań. Potem sam gównocontent pod wpisami czy silące się na śmieszne wypowiedzi. Całego wypoku nie zmienię, ale ta sytuacja bezpośrednio mnie dotknęła, stąd reakcja.
Zaciekawiła
@callmemiro:
Wpis o tym, ze wszystkie kultury moga zyc razem a tu klotnia o nic ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Podajcie sobie rece na zgode i zmienmy temat. Dziekuje.