Aktywne Wpisy

wykop +33
🎉 Mamy dobrą wiadomość! 🎉
Uruchomiliśmy nową funkcję: grupowanie powiadomień! Wasze powiadomienia będą teraz bardziej przejrzyste i uporządkowane. Zamiast wielu pojedynczych powiadomień, których nie sposób wszystkich przejrzeć, podobne informacje – na przykład te z tych samych tagów – będą zgrupowane w jedno powiadomienie. To oznacza wygodniejsze i szybsze zarządzanie powiadomieniami.
Zmiana ta powstała dzięki Waszym sugestiom i jest kolejnym krokiem w ulepszaniu serwisu. Zapraszamy do jej testowania i sprawdzenia, jak działa w codziennym
Uruchomiliśmy nową funkcję: grupowanie powiadomień! Wasze powiadomienia będą teraz bardziej przejrzyste i uporządkowane. Zamiast wielu pojedynczych powiadomień, których nie sposób wszystkich przejrzeć, podobne informacje – na przykład te z tych samych tagów – będą zgrupowane w jedno powiadomienie. To oznacza wygodniejsze i szybsze zarządzanie powiadomieniami.
Zmiana ta powstała dzięki Waszym sugestiom i jest kolejnym krokiem w ulepszaniu serwisu. Zapraszamy do jej testowania i sprawdzenia, jak działa w codziennym
źródło: Powiadomienia
Pobierz
drobne_na_taryfe +224
Zostawiłam dziś stówkę napiwku julce w podrzędnej burgerowni i nie żałuję niczego xD
Lokal pusty, siedziałam przy barze jedząc fryty i scrollując mirko. Wpada nagle taki szybki korpokamil w mokasynach, zamówił i usiadł. Mija kilka minut, chłop dostał bułkę, nie zdążył usiąść i wraca, od wejścia z mordą, że zamawiał bez cebuli. Julka na to wielkie oczy i duka, że nie chciał żadnych modyfikacji (wreszcie klasyczną scenkę z obsługi debila w gastrokołchozie miałam
Lokal pusty, siedziałam przy barze jedząc fryty i scrollując mirko. Wpada nagle taki szybki korpokamil w mokasynach, zamówił i usiadł. Mija kilka minut, chłop dostał bułkę, nie zdążył usiąść i wraca, od wejścia z mordą, że zamawiał bez cebuli. Julka na to wielkie oczy i duka, że nie chciał żadnych modyfikacji (wreszcie klasyczną scenkę z obsługi debila w gastrokołchozie miałam
źródło: temp_file3119468454447058439
Pobierz

Z tego co widze to dla kart Emulex (w moim przypadku Emulex LPe16000) ustawienie queue depth to max 64. Domyslnie na ESXi 5.5 ustawione jest 32. Ktos kiedys zmienial ta wartosc?
wołam @Lemartez ;-)
#vmware
Link do KBka jak to zrobić dla poszczególnych kart.
Niejaki Frank Denneman wspomniał że zwiększanie QD bez całościowej analizy (czyli kolejki na poziomie OSu VMki, potem Kernel Esxi, karty HBA, switche, macierz + LUNy) jest często strzałem w
@Lemartez: No tak, mozna zrobic flooda ;-) Dzieki, sprawdze switche SANowe.
A ze storage`em to tak jak mówie nie jest taka łatwa sprawa ... wiekszość środowisk leci na domyślnym
y ... bo znowu będziesz miał masę operacji I/O na jednym fizycznym urzadzeniu.
Osobiście to chyba pomału będzie można z FC schodzić ... posiadanie dedykowanej infrastruktury
Imho VSAN ready nodes to pomyłka .... a robienie jakiś upgrade
ów FW/Driverów (Pozdrawiam Cisco) to jest przejście bez asekuracji nad przełęczą z pętla na szyi ... :)
e (czyli opakowanie VCE + Serwery Quanta + VSAN) może zaszaleć, bo i cena niska, no i masz WSZYSTKO u jednego vendora ... nic tylko instalować :) Szkoda że CiscoTeraz za to VXRail
@Lemartez: CiSCO i UCS moim zdaniem pojdzie bardzo do przodu. Bardzo teraz cisna na software defined data center. Staraja sie. Moze mi sie wydawalo, ale to Cisco za kazdym razem np wypuszczalo custom image dla ESXi jako pierwsze ;-) HPE cos sie ostatnio opuszcza.