Wpis z mikrobloga

Nie wiem co jest gorsze:

1. Zostać vice-mistrzem wyprzedzając Tottenham, City, United, Chelsea i Liverpool
2. Drugiego maja walczyć o mistrzostwo Anglii grając najlepszy sezon od dawien dawna. 15 maja skończyć ligę na trzecim miejscu, dając się wyprzedzić znienawidzonemu klubowi po porażce 5-1 z przedostatnią drużyną grającą w dziesiątkę.

#arsenal #tottenham #premierleague #pilkanozna
  • 14
@parachutes: Ja jako kibic Arsenalu nie mam żadnej satysfakcji z tego, że wyprzedziliśmy Tottenham. To był dziadowski sezon w naszym wykonaniu, to my powinniśmy być mistrzem, a Tottenham wyśrubował najlepszy wynik od lat.
@adam-adams: Dziwny z Ciebie kibic Arsenalu jeśli nie masz satysfakcji, że The Gunners wyprzedzili Tottenham i po słabym sezonie są wyżej w tabeli od drużyny, która "wyśrubowała najlepszy wynik od lat" . Wicemistrzostwo to nie dramat, Lisy były poza zasięgiem wszystkich.

Wracając do mojego pierwszego pytania, jeśli serio masz problem z wybraniem co jest gorsze między punktami 1.i 2. to jestem lekko w szoku :)
@parachutes: Co do Tottenhamu to mi on zwisa. Niby największy wróg, ale jak można mówić o kimś największy wróg, gdy się mieszka parę tysięcy km od Londynu. Kibice Arsenalu z Londynu, którzy mieszkają w północnym Londynie może mają prawo się cieszyć, tak samo jak ja będę się cieszył, gdy Widzew wygra z ŁKS-em, ale tu w Polsce uświadczyłeś kiedyś jakiegoś fana Tottenhamu?
@adam-adams: Mam nadzieję, że nie zwolnią Wengera. Efekt mógłby być podany jak odejście SAF. Poza tym uważam, że Francuz jest optymalnym trenerem dla Arsenalu i bardzo lubię styl gry, który promuje.
@parachutes: Był Klopp do wzięcia to woleli trzymać starą konserwę. Raz, że co roku pół drużyny ma dziwne urazy mięśniowe, dwa, że gdy przegrywamy to zamiast wspierać drużynę to tylko macha rękami na sędziów, trzy ma swoich pupilków i taki Joeal po jednym słabszym siada na ławkę, a Walcott, czy Ramsey będą grali piach 10 meczów pod rząd i dalej grają.