Wpis z mikrobloga

@betonkomorkowy: zblenduj, dodaj wyciśnięty ząbek czosnku (lub dwa), sól, pieprz, bazylię, oregano, trochę ostrej papryki i powinno być smacznie. ja tak zawsze robię. można też cebulę, jeśli ktoś lubi wyrazisty smak. no i zredukuj trochę wodę, niech trochę nabierze gęstości :)
@betonkomorkowy: może się przyda innym razem. Średnią marchewkę, małą pietruszkę i mały seler zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. W garnku rozgrzej oliwę wrzuć pokrojoną cebulę, po chwili wrzuć czosnek pokrojony w plasterki, chwilę podsmaż, ale uważaj żeby się nie przypalił, potem wrzuć starte warzywa, podsmaż chwilę i podlej ok pół szklanki czerwonego wina jak wino odparuje prawie całkowicie wrzuć pomidory z puszki, dodaj jedną kostkę warzywną lub tylko sól i