Wpis z mikrobloga

Mirunie utknąłem. Przerabiam sobie theme-a do #wordpress Na początku mogłem swobodnie edytować po prostu plik style.css. Później coś poszło nie tak i zmiany się nie publikowały (przez kokpit i ftp). Użyłem funkcji motywu franz josef display:własny css. Coś tam zadziałało ale nie wszystko. Teraz nie mam żadnej możliwości edycji. Wydaje mi się, że może to mieć związek z wersjami ale właściwie to prawie wcale się na tym nie znam i nawet nie wiem jak to sprawdzić itd. Jakieś wskazówki/podpowiedzi? Cokolwiek ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#webdev #frontend
zboinek - Mirunie utknąłem. Przerabiam sobie theme-a do #wordpress Na początku mogłem...

źródło: comment_qHkVrjXswvfaBfaY1M1IpPeI1CMKD5dK.jpg

Pobierz
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@silon: zeby go wyprostować w-------m wszystkie motywy, pliki tych motywów z ftp i zainstalowałem na nowo. Tylko nie jestem pewny czy wordpress nie trzyma konfiguracji gdzieś jeszcze
  • Odpowiedz
@zboinek: Własny css nadpisuje css szablonu ale musisz mieć to odpowiednio napisane. Bez wiedzy co chcesz zmienić to mogę ci tylko powiedzieć ze badaj element w przegladarce i sprawdzaj czy ma nadpisane style
  • Odpowiedz
@silon: edytuje główny plik style.css zmieniam właściwie tylko kolory i fonty.
Problem jest właśnie w tym, że plik w katalogu głównym jest nadpisany, badanie elementu wskazuje na ten plik i klase ale wartości po opublikowaniu się nie zmieniają. W pliku wszystko wygląda jak powinno a stronka nadal swoje
  • Odpowiedz
@mirabeIka: cache przeglądarki nie ma nic do tego bo próbowałem na innych kompach. nie wiem co ma do tego cloudflare, pagespeed wylaczone. C---a działa ()
  • Odpowiedz
@xtechx: chmod 644 więc chyba OK. nie mam w header żadnej wzmianki o stylu. W pierwszej linii mam php global $franz_settings; ? ale nie widzę pliku o podobnej nazwie
  • Odpowiedz
@zboinek: bo plik masz pewnie dodawany za pomoca functions.php, ogolnie to nie ma opcji ze skoro masz zmianu w kodzie css to ich nie widac na stronie chyba ze: edytujesz nie ten plik, edytujesz wartosc przypisana np do jakiejs rozdzielczosci a sprawdzasz zmiany na inmej
  • Odpowiedz
@zboinek: ewntualnie wrzuc do pliku jakas dziwna wartosc np z-index:6969 i potem spróbuj ja znaleźć ctrl+f i zobaczysz czy plik sie zmienia wtedy bedzie wiadomo ze edytujesz nie to co trzeba :-)
  • Odpowiedz
@michael94: wiesz co, jednak to nie to ale co bardziej dziwne wszedłem dzisiaj na stronę i btn jest czerwony :P sprawdzilem css i nie ma tam prawie zadnych znacznikow media. Sa jakies >768px ale to definiuje navbara i dropdown menus. Wiec pytanie teraz jest takie, czemu potrzebuje az tyle czasu zeby zlapac nowy plik i wprowadzic zmiany? Jakis pomysl?
  • Odpowiedz