Wpis z mikrobloga

@muak47: kroisz cebulę, smażysz aż się zeszkli, dodajesz zmiażdżony czosnek, puszkę pomidorów, na małym ogniu gotujesz aż ilość wody się zredukuje, przyprawiasz obficie bazylią, oregano, tymiankiem, ostrą papryką i trochę soli.
gotujesz spaghetti, odcedzasz, nie płucząc wrzucasz do sosu, mieszasz dokładnie.
przekładasz na talerz, posypujesz startym serem, zajadasz :)
  • Odpowiedz
@muak47: po co słoikowy sos jak wystarczy kupić dosłownie pare rzeczy. Jakiś sos boloński, klasyczny z marchewką i wołowiną, dużo roboty nie ma roboty a w c--j lepsze i zdrowsze.

  • Odpowiedz
@muak47: spróbuj zrobić tak: podsmażasz cebulkę + czosnek , dodajesz starkowaną drobno marchewkę + mała pietruszka i seler. Dalej chwilkę podsmażasz warzywa, dodajesz pomidory w puszce/passate i gotujesz do czasu aż marchewka zmięknie. Potem wrzucasz posmażone mięso mielone.
  • Odpowiedz
@muak47: pewnie już nie pamiętasz nawet o co chodziło, ale może mimo wszystko się przyda :) robię podobnie jak @Del123 tylko zanim dam pomidory podlewam czerwonym winem. czekam aż wino odparuje potem daję pomidory gotuję aż sos się zredukuje, potem całość blenduje. I jak chcę to z mięsem to podsmażam osobno mielone i mieszam z sosem. Sos doprawiam solą, pieprzem, odrobiną cukru i bazylią.
  • Odpowiedz