Wpis z mikrobloga

@CzapkaG: Radzicie sobie z posadzkami anhydrytowymi i parkietem na nie? Właśnie jestem przed wykończeniówką i spotkałem się z jednym parkieciarzem co mi marudzi, że zrobiłem anhydryt a to niby słabe na zrywanie jest...
@przebrzydlak: Nie zajmuję się co prawda kładzeniem parkietów ale fachowiec raczej dobrze prawi. Jeśli wylewka jest dobrze zrobiona to można kłaść na niej parkiet ale jeśli wykonawca coś spitolił to może pękać pod parkietem i będzie problem. Anhydryt do tego jeszcze bardzo chłonie wilgoć więc trzeba zastosować odpowiednie grunty które z tego co wiem sporo kosztują. W takich sytuacjach można zastosować parkiet "pływający". Czemu masz taką wylewkę? Masz ogrzewanie podłogowe?
@przebrzydlak: Wiesz, gość odpowiada za swoją robotę więc trochę mu się nie dziwię, bo w razie problemów będziesz miał do niego pretensje. Tak jak pisałem, gość ma obiekcje i nie są zupełnie bezpodstawne. Jak będziesz szukał gościa który Ci to zrobi, to w końcu znajdziesz, tylko czy będziesz zadowolony? Parkieciarzem nie jestem więc też w 100% się nie sugeruj tym co piszę. Szukaj, czytaj, pytaj i wyciągaj wnioski ( ͡°
@CzapkaG: Z innym rozmawiałem to nie widział żadnego problemu w tym, że to anhydryt... dlatego pytałem jak z doświadczenia u Ciebie, ale myślałem, że właśnie zajmujesz się parkietami. Mimo to, dzięki za odpowiedź ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@przebrzydlak: Znam za to branże i wiem że fachowcy którzy w niczym nie widzą problemów lubią nie odbierać telefonów po tym jak wezmą kasę. Sprawdź referencje i zapytaj o gwarancje na piśmie. Nie straszę tylko zalecam ostrożność, bo podłoga to nie pęknięty sufit który można olać i z tym żyć albo łatwo naprawić.

@brachistochrona: Ten konkretnie to Osmo. Jest wytrzymały ale przede wszystkim pięknie się drewno prezentuje. Olejowanie trzeba powtarzać