Wpis z mikrobloga

@Block3r: i już, nic nie odpowiadają?? Rzeczywiście karta mogła namieszać, ale o lcd nie słyszałem a programowałem atmegi z lcd na spi.
Weź upewnij się że karty nie ma, ale reszta jest ok podłączona. Jak nie odezwie się to przelutuj kwarc na wolniejszy np 4Mhz, jak masz. Ja odpalałem na PWM 500khz-4Mhz czy jakoś tak z innej atmegi podane na XTAL1
Byle masa połączona i zasilanie podawanego pwm nie było wyższe
@Fox_Murder: wyciągnąłem je i robię na stykówce z minimalnym podłączeniem, z PWM spróbuję, chociaż nie wiem co by to miało dać - nie programowałem fusebitów, tylko normalnie flasha.
Nie ma odezwu w ogóle - na pewno nie wina programatora, bo attiny i jedną atmegę 8 widzi i programuje normalnie.
@Block3r: ja też raz nie programowałem fusuw i wyj$%^ało kwarc. Nie ruszył i już. Po podaniu małej częstotliwości, ruszył, po czm zczytywało inne fusy. Nie wiem, nie jestem inżynierem. Ale wiem że mi się coś partoliło z tym kwarcem.
PWM czy inny kwadrat możesz zrealizować na 2-4 sposoby. Np 555, jakieś bramki z kwarcem, ale to też ryzyko że nie ruszy lepiej owy pwm wylicz lub ew 555.
Daj tej attiny