Wpis z mikrobloga

Czy wiecie dlaczego kurczaczki mcnuggets są takie smaczne i chrupiące? Bo są smażone na filtrowanym oleju, który jest codziennie wymieniany. Receptura przygotowywania panierki jest znana jedynie kilku osobom na świecie, które nigdy nie latają razem samolotem. Olej jest w 100% roślinny, a przygotowane w sterylnych warunkach mielone piersi z kurczaka zawsze będą łechtały nasze podniebienie wprowadzając jedzącego w stan euforii.

Osobiście polecam kurczaki McNuggets z sosem musztardowym. Uważam, że są to najlepiej przyrządzone kurczaki na świecie.

#foodporn #mcdonalds
tajemniczygosc - Czy wiecie dlaczego kurczaczki mcnuggets są takie smaczne i chrupiąc...

źródło: comment_jydrDeLsMCaSReBe9Xz6xCFwqsugi1L4.jpg

Pobierz
  • 26
@slava: w gdyni głównej jest widok na całą kuchnię i chcąc nie chcąc, spędzając tam trochę czasu człowiek pewne rzeczy zauważa ;) Co do pasteryzacji- tak o to mi chodziło, ale uważam, że jeśli są tam tylko szejki, to codzienna wystarcza i tyle, bo codzienna pasteryzacja w praktyce jest równie skuteczna co mycie.

Co do komor na kurczaki to widzę sam jak są przygotowywane i nigdy nie spotkałem się z tym,
@slava: Stripsy można smażyć w komorze z mięsem do McChickena, jest ten sam czas smażenia i mięso jest tego samego pochodzenia.
Najgorzej to byłoby wstawić ciastko do komory z olejem do smażenia ryby. :D :D
A frytury się filtruje codziennie lub kilka razy dziennie jeśli jest taka potrzeba, a wymienia co tydzień i przerabia się je na bio-paliwo. :)
@slava: jak się mgr zgodzi to możesz nuggetsy/value/bigmacchicken i premier/stripsy. Normalnie, nie możesz.
Do ryby czy serków nie ma w ogóle mowy o czymś takim, nawet jakbyś stał i liczył co do sekundy (alergeny). :D

uważam, że jeśli są tam tylko szejki, to codzienna wystarcza i tyle

@tajemniczygosc: nie wystarczy, a już latem w ogóle. Kamień, zużyte uszczelki, smarowanie itd. Szczotkowanie raz na dwa tygodnie to jednak dobrze dobrane przez
jak się mgr zgodzi to możesz nuggetsy/value/bigmacchicken i premier/stripsy.


@jawor44: Przy większym ruchu sami potrafili wrzucać kosze gdziekolwiek ;)

(alergeny)


@jawor44: krewetki tak samo. Tak jak frytki zwykłe i inne (z przyprawami) musiały być smażone oddzielnie ;)

Tak jak pisałem wcześniej./ Pracowałem w MCD kilka lat temu, więc mogło się coś zmienić (w co wątpię ;) )