Aktywne Wpisy
ChwilowaPomaranczka +428
Drogie dzieci, nie bajtujcie na wykopie bo was zmiecie z planszy xD Dzwoniono właśnie do mnie z Komendy rejonowej Warszawa Ochota celem stawienia się na komendzie i złożenia wyjaśnień w sprawie mojego małego bajta xD mam być o 16. Wgl jakim cudem ustalono moją tozżsamosc w ciągu 2h? @a__s wy te dane użytkowników rozdajecie na priv czy co? Dajcie plusa a zawolam co mi powiedzą i co ja powiem im. #wykop #
mirkiswirki +136
Aktualnie mam 32 lata i przez chwilę zastanowiłem się nad tym co będzie zawodem przyszłości.
Ale żeby coś przewidzieć trzeba zrozumieć dotychczasowe trendy i tak sobie myślę kto wygrał życie, a kto przegrał.
Lata 1990-95
Czasy dzikiej prywatyzacji, otwarcia granic, zmian politycznych
+ kto znał angielski lub miał studia wygrał życie (rynek pracodawcy ale wykształconych niewiele)
+ kto otworzył firmę import export (brak towarów zachodnich i w ogóle każdych)
+ kto zakupił
Ale żeby coś przewidzieć trzeba zrozumieć dotychczasowe trendy i tak sobie myślę kto wygrał życie, a kto przegrał.
Lata 1990-95
Czasy dzikiej prywatyzacji, otwarcia granic, zmian politycznych
+ kto znał angielski lub miał studia wygrał życie (rynek pracodawcy ale wykształconych niewiele)
+ kto otworzył firmę import export (brak towarów zachodnich i w ogóle każdych)
+ kto zakupił
tl;dr: zamiast czytać książki weźcie się do uczciwej pracy!
#czytajzwypokiem #madroscizyciowe #natretniludzie
nie oglądam TV
czytam książki
Komentarz usunięty przez moderatora
a jak powiesz że nie czytasz (wystarczająco mam do czytania poza książkami) to patrzą z taką lekką pogardą :D
a kij im wszystkim w oko ;)
Komentarz usunięty przez moderatora
PS. moją pierwszą pracę dostałem głównie dlatego, że w CV miałem zainteresowania odnośnie literatury tematycznej zgodnej z zainteresowaniem rekrutującego z czego wynikła długa i interesująca rozmowa. Pracę dostałem pomimo kwalifikacji duuużo poniżej wymaganych. #inyourface komu rozmowa kwalifikacyjna wydaje się banałem i stratą czasu.
PS.2 Tak, Ci mądrzy i na stanowiskach czytają.
dziewczyny lecą z tymi swoimi bestsellerami, byle by tylko jakiś męski ogier i dużo seksu było.. i jeszcze uważają że są jakieś mądrzejsze przez to, ale dłuższego maila ze zrozumieniem przeczytać to już problem ;)
@Nicponio_Atencjo: nie znam takich a mam do czynienia z wieloma dyrektorami i też ludźmi na stanowiskach - żaden się nie przyznaje do czytania. Bo po prostu nie wypada. Chyba że miałęś rozmowe na telemarketingu albo callcenter tam właśnie szukają młodych ambitnych z pasjami
aaa... długo by gadać i nic nowego do tematu nie wniesiemy ;)
skończ, bo wstyd patrzeć