Wpis z mikrobloga

Czy też łapiecie bul dupy na tych wszystkich "czytających"? EJ A TY NIE CZYTASZ KSIĄŻEK MUSISZ BYĆ TAKI UBOGI UMYSŁOWO, TYLKO TA TELEWIZJA HEHEHEHE. I te ich wywyższanie się bo przeczytali biblie gutenberga i encyklopedie brytanika, nie ogarniam sprawy. Albo co chwila na każdym kroku "NIE MAM TV, NIE OGLĄDAM TV" - najbardziej bekowe to jest jak coś tam gadają że tv nie oglądają a ja ich znam i wiem że łap szpadl musi być i trudne sprawy ale przed obcymi #!$%@?ą smuty. Najgorsi są jeszcze wojujący, koniecznie musisz to przeczytać tamto i od razu zakładają że jesteś tępym niedouczonym niedoczytanym #!$%@? nawet jak przeczytałeś więcej książek niż oni. Tracą i marnują ten czas na czytanie książek, głupoty czytają i myślą "o jaki to ja mądry jestem, boże ile ja wiem" a potem do mamy ej mame daj 50zł na książkę a mama nie ma na obiad ale da żeby się dzieciątko kształciło. Zamiast tyle czytać to może byście się wzięli do uczciwej pracy. A nie ludzi szkalować. Może ja już swoje przeczytałęm i mam chore oczy?

tl;dr: zamiast czytać książki weźcie się do uczciwej pracy!

#czytajzwypokiem #madroscizyciowe #natretniludzie
  • 23
@Aberworthy: znam parę takich.. głównie kobiety.. czytają te jakieś romansidła straszne, a potem orgazmicznie przeżywają który z którą, gdzie, po co, itd.

a jak powiesz że nie czytasz (wystarczająco mam do czytania poza książkami) to patrzą z taką lekką pogardą :D

a kij im wszystkim w oko ;)
@Aberworthy: Ten świat jest do dupy, byłem tylko w wiosce obok także się znam i chętnie się wypowiem.

PS. moją pierwszą pracę dostałem głównie dlatego, że w CV miałem zainteresowania odnośnie literatury tematycznej zgodnej z zainteresowaniem rekrutującego z czego wynikła długa i interesująca rozmowa. Pracę dostałem pomimo kwalifikacji duuużo poniżej wymaganych. #inyourface komu rozmowa kwalifikacyjna wydaje się banałem i stratą czasu.

PS.2 Tak, Ci mądrzy i na stanowiskach czytają.
@Aberworthy: a tam się nie przyzna.. jak czyta to dla siebie, a nie żeby z kolegami się ekscytować przy piwie ;)

dziewczyny lecą z tymi swoimi bestsellerami, byle by tylko jakiś męski ogier i dużo seksu było.. i jeszcze uważają że są jakieś mądrzejsze przez to, ale dłuższego maila ze zrozumieniem przeczytać to już problem ;)
@Masakrator1942: gry komputerowe sensem mojego życia

@Nicponio_Atencjo: nie znam takich a mam do czynienia z wieloma dyrektorami i też ludźmi na stanowiskach - żaden się nie przyznaje do czytania. Bo po prostu nie wypada. Chyba że miałęś rozmowe na telemarketingu albo callcenter tam właśnie szukają młodych ambitnych z pasjami
@Aberworthy: na czytanie nie ma czasu po prostu.. mam tonę makulatury technicznej do ogarnięcia, a do tego własne projekty, w robocie zapiernicz totalny.. choćbym czytał 24/dobę to bym nie wyrobił ze wszystkim tyle tego wychodzi, ale jak czyta taka książkę to z miejsca lepsza xD

aaa... długo by gadać i nic nowego do tematu nie wniesiemy ;)