Aktywne Wpisy
byferdo +291
I to jeszcze wśród dzieci... Brzmi jak nieśmieszny żart #jp2 #malopolska #krakow #bekazpisu #bekazkatoli #edukacja
Revvvvvvvvvvvvvvvv +182
Ostatnio nauczycielka p0lskiego u mnie na lekcji powiedziała coś o tym że mężczyźni nie są czuli dla swoich dzieci itp. Ja powiedziałem "ale z Pani seksitka", a ta sie tak oburzyła, zaczeła gadać że ją tym obraziłem, że nie mam do niej szacunku i mi wpisała nagane xDDDD
Taki wygląd p0lek i stanu szkolnictwa w #szk0la
90% nauczycieli to kobiety i potem jest jak jest. Seksizm oczywiście działa w jedną strone xD
Taki wygląd p0lek i stanu szkolnictwa w #szk0la
90% nauczycieli to kobiety i potem jest jak jest. Seksizm oczywiście działa w jedną strone xD
#francuski #ciekawostki cc: @nadiafrance ( ͡° ͜ʖ ͡°) #francja
To tak jak z naszą sławojką czyli kibelkiem
Polska nazwa tej konstrukcji przyjęła się w dwudziestoleciu międzywojennym od imienia premiera Felicjana Sławoja Składkowskiego, który był inicjatorem akcji poprawy zdrowotności i świadomości higienicznej polskiego chłopstwa. W 1928 roku wprowadzeniu w życie rozporządzenia Prezydenta RP o prawie budowlanym i zabudowaniu osiedli (Dz.U.R.P. 1928, Nr 23, poz. 202), nakazującego budowę zabudowanych ustępów na każdej zabudowanej działce. Do powstania nazwy przyczyniły się kontrole sanitarne