Wpis z mikrobloga

@dwa_koty_kastrowane: jakby system był dobry to ludzie kupowaliby telefony i tworzyli aplikacje, a tak wyszedł twór, który ma mały udział na rynku, mało kto robi aplikacje (jak już robią to niedopracowane) i nawet microsoft w niego nie wierzy. Jedynie co może uratować ten system to dopracowanie go i wydanie coś w stylu surface phone w dobrej cenie do możliwości, bo inaczej z kilku procent popularność spadnie do zera.
@ZmutowanaFrytkownica: to żeś teraz dowalił... Surface jest urządzeniem klasy premium, z założenia ma być "cud miód i orzeszki" i kosztować kupę hajsu. Co więcej Surface, jak stwierdził sam Microsoft, jest bardziej urządzeniem pokazowym - które ma pokazać innym producentom sprzętu z Windowsem jakie urządzenia mogą teraz robić, co jest fajne i co można.

Co do teorii na temat udziału w rynku to już Ci @piachu odpowiedział.
@Mirkosoft: nie wiem co napisał jakiś piachu, bo jest na #czarnolisto i widocznie sobie zasłużył, a nowy wypok ukrywa komentarze ludzi z czarnolisto i niech tak pozostanie, nie chce nawet wiedzieć co tam jest napisane. Niech w końcu coś zrobią, bo WP jest od kilku lat na rynku i zdobyli baardzo mały udział, a dziesiątka nic w tej kwestii nie zmieni dlatego mój następny telefon na pewno nie będzie z systemem
@ZmutowanaFrytkownica: System jest dobry. Mały udział w rynku jest ponieważ brakuje aplikacji. Aplikacji brakuje ponieważ jest mały udział w rynku, błędne koło. MS musiałby sam zacząć aplikacje darmowe tworzyć, żeby system rozkręcić, co według mnie byłoby dobrym ruchem pomimo dużych kosztów. Duża szansa, że później by już samo poszło. Nakłady przeznaczone na Continuum mogliby właśnie przeznaczyć na tworzenie aplikacji, bo to continuum to strata czasu i pieniędzy, nie wiem na co
@TomaszWKS: otóż to. Microsoft tworzy (a raczej tworzył) aplikacje, pierwszy lepszy przykład to Facebook, który jest... kiepskiej jakości. Ostatnio chciałem użyć PhotoBeamer żeby pokazać zdjęcia z telefonu, a tu niespodzianka, aplikacja przestała być wspierana i informacja, że to koniec, to właśnie była aplikacja Microsoftu ( ͡° ʖ̯ ͡°) Te wbudowane w system też nie robią szału jak odtwarzacz muzyki, już nie wspomnę o appkach od innych producentów,