Czy poleci ktoś z #poznan jakiegoś dobrego i w miarę taniego jubilera? Chodzi o pierścionek zaręczynowy. Zastanawiam się czy lepiej skorzystać z sieciówki czy z jakiegoś mniejszego sklepiku? Jeżeli ktoś ma doświadczenie i byłby chętny się podzielić wiedzą to będę wdzięczny :)
@don_tumanesko: tylko sieciowki, chyba ze twoja wybranka serca jest fanka cyganskich odpustowych blyskotek. Niestety, wzory u malych jubilrrow to jakas kaszana.
@don_tumanesko: sieciowki dają radę, ale przejdź się po różnych centrach bo każdy sklep ma inną ofertę poza tą podstawowa. Ja kupiłem w Aparacie w Plazie i tylko tam taki mieli
@Pan_Slon: no mnie akurat j**** to po całości - materiał i kamień - miało być ładne i się podobać jej jak i mi. Mało materiału? Takie coś ciężej zrobić niż odpustowy wzór a'la tombak (dlatego nie ma ich u małych jubilerów w większości przypadków), stąd też ceny są dużo wyższe.
@Pan_Slon: wybralem akurat biale zloto z diamentem, ale moglby to byc pierscionek ze stali chirurgicznej z cyrkonia,- mial sie podobac i tyle. Nie kazdy jest fanem blyskotek wielkich i masywnych jak sygnet biskupa.
@MaciejPN: w sieciowkach nie ma bialego zlota tylko produkty pokrywane warstwa innego metalu(rodowane) a kamien to bardziej szkielko niz brylant, nie wiem skad pomysly ze rzemieslnik jakim sa jubilerzy na miescie tocza kowadla dla starych czarownic? :) kiedys tu byl dobry wykop opisujacy co i jak. Wybranka wykopka rozczarowala sie kiedy pierecionek zaczal sie luszczyc hehe. Ja sobie nie wyobrazam czegos takiego za rok czy dwa. Mojej zonie nigdy bym
@don_tumanesko: Polecam Pana Roberta "RoGold" na Limanowskiego 3. Bardzo fajny gość, wytłumaczy wszystko od strony technicznej - od prób, przez wykonanie itp. Ma trochę gotowych wyrobów na miejscu, ale możesz mu przedstawić swoje propozycje i projekty.
Komentarz usunięty przez autora