Wpis z mikrobloga

Mircy od #xiaomi - wczoraj przyjechał #mi5 i po dobie spędzonej na rzucaniu przekleństwami moja akcja totalnej dechinizacji zaczyna przynosić sukcesy. Ale jedna rzecz mnie irytuje totalnie i nie ogarniam - jak do $!*&! nędzy zrobić, żeby Play Store był domyślnym sklepem? Resetowanie ustawień domyślnych nie przynosi skutku, bo ponoć w chińskim romie/miui to przyspawany jest ten ich sklep. W rooty mi się średnio chce bawić, traktuję jako ostateczność. Oczywiście romu global nie ma, a tam podobno to nie problem.
  • 12
@rdy: Czyli nie ma :) Jakiś gruby fakap popełnili, więc nie dziwię się, że wolą udawać iż "nigdy się nie wydarzyło" niż "stracić twarz". Zawsze mnie to bawi.

@kotecci: No właśnie tak średnio. Sam telefon obłędny, podobnie jak i obłędne jest palcowanie się czarnej obudowy, ale co do softu to tak szczerze - gdybym wiedział, że będzie aż takie rzeźbienie w gównie to bym się chyba nie zdecydował. Wczoraj już
@TwigTechnology:
no soft od xiaomi to jest megagówno zabloatowane gorzej niż samsung, sony i lg razem wzięte, dlatego jeszcze się wstrzymuje z kupnem i czekam co pokaże jakiś stabilny global albo na jakiegoś cyanogenmoda
@rdy: nie wiem czy jest gównem, ale przeraża mnie to wysyłanie wszystkiego na ich serwery. Coś kliknąłem i jeb - połowa playlisty z chińskim bayer fullem. Coś innego - wcięło mi ikonki, itd itp. Nawet jak już mam jakieś swoje launchery zainstalowane, to i tak mi się miui czasem odpali, nie wiem jak i po co. Taki wtf na każdym kroku trochę, a coś czuję w kościach, że pewnie przez przypadek
@TwigTechnology: w sumie szkoda że tak Xiaomi #!$%@?ło, ogólnie w MIUIPolska można się spotkać z jakimś randomowym chińskim krzaczkiem max raz na miesiąc/dwa (a później piszesz do Acida na MIUIPolska że znalazłeś brak w tłumaczeniu i za tydzień tego problemu nie ma) a instalacja nie potrzebowała #!$%@? się z aktualizacjami tylko po prostu się wrzucało plik do pamięci telefonu i klikało "aktualizuj".

To jest motzno widoczne jak idą w ślady Apple