Aktywne Wpisy

Wojciech_Skupien +485
Ten wpis dedykuję wszystkim tym, których poznaliśmy w wirtualnych światach, a którzy zniknęli bez pożegnania.
Od wielu lat nie gram już w żadne gry online. Kiedy jednak wracam wspomnieniami do czasów, gdy wielogodzinne sesje przed komputerem były czymś zupełnie normalnym, jedno wspomnienie szczególnie się wyróżnia, czyli World of Warcraft.
Nie była to jednak gra, którą zapamiętałem dzięki grafice czy mechanice. Najbardziej wyjątkowe były relacje z ludźmi, które w niej tworzyłem.
Oczywiście często grałem ze znajomymi
Od wielu lat nie gram już w żadne gry online. Kiedy jednak wracam wspomnieniami do czasów, gdy wielogodzinne sesje przed komputerem były czymś zupełnie normalnym, jedno wspomnienie szczególnie się wyróżnia, czyli World of Warcraft.
Nie była to jednak gra, którą zapamiętałem dzięki grafice czy mechanice. Najbardziej wyjątkowe były relacje z ludźmi, które w niej tworzyłem.
Oczywiście często grałem ze znajomymi
źródło: EeCWjc7WoAID7op
Pobierz
Kriten33 +31
źródło: GuQI4O-WkAA6N-S
Pobierz

#windows #gimbynieznajo
źródło: comment_Gv140m5yjmQn9QCYNePZI7zAgd3k70Wl.jpg
PobierzW2k był na jądrze NT więc XP jest jego następcą technologicznym. Nie przypominam sobie, żebym na w2k zaliczył chociaż 2% bluescreenów co na 98
Można wyliczać w nieskończoność, ale podam tylko kilka najważniejszych argumentów:
1. Stabilność (przynajmniej w mojej opinii. Mam W10 od dnia premiery wersji finalnej - ani razu nie miałem problemów ze stabilnością, BSOD u mnie to przeszłość, jak wywali się jakiś sterownik, to system sam wznawia jego działanie informując tylko o problemie i tak dalej).
2. Szybkość działania (zdecydowanie wygrywa z W7, z W8 i W8.1 trochę mniej, ale też wygrywa.
@mirek-kania: no zdecydowanie w2k, przecież to oddzielne linie. Pod W98 (nawet z SE) zaliczyłem sporo bluescreenów, a w2k był stabilny niemal jak linux (niemal, bo po miesiącu-dwóch uptime zaczynał być niestabilny), przeskoczyłem na nim całego xp bo nie widziałem powodu do przesiadki.
http://blog.livedoor.jp/blackwingcat/archives/856659.html
http://blog.livedoor.jp/blackwingcat/archives/856605.html
Istnieją też nieoficjalne łatki do naprawy błędów i uruchamiania nowszych aplikacji. Wiadomo, że ma to już swoje lata, ale Windows 2000 ma dość stabilną grupkę użytkowników, którzy do tego czasu hobbystycznie przy nim grzebią ;)
No to akurat wymagałoby porównania z uwzględnieniem sprzętu.
Win10 obsługuje takie cuda jak NVMe czy nowsze urządzenia, bo został