Odebrałem rower z serwisu i pojechałem przetestować nowy napęd i podrzucić oponki z Merlina dla kolegi. Linka od przedniej przerzutki się co chwile luzuje i mnie to bardzo denerwuje, ale podjadę w sobotę i chłopaki wyregulują :D Wreszcie nóżka coś podaje, nie zapowietrzam się i nie odcina prądu co wyjście na rower. Na zdjęciu rozwiązanie, które bardzo mi się podoba, czyli rozszerzone pobocze jako ścieżka rowerowa. Żadnych kostek, udziwnień i uszpeceń, fajne, ładne, szybkie i komfortowe.
@jrs2 Wg. mnie nie ma co się sprzeczać jeżeli chodzi bezpieczeństwo takiej drogi a "ścieżki" z kostki koło chodnika. Na kostce też może Ci wylecieć dzieciak/moher/cokolwiek i jest to równie powszechne jak i nie popularniejsze zjawisko ( ͡°͜ʖ͡°) Owszem, to rozwiązanie też nie jest idealne, najlepiej by asfaltową ścieżkę oddzielić pasem zieleni, ale lepsze to niż kostka
Odebrałem rower z serwisu i pojechałem przetestować nowy napęd i podrzucić oponki z Merlina dla kolegi. Linka od przedniej przerzutki się co chwile luzuje i mnie to bardzo denerwuje, ale podjadę w sobotę i chłopaki wyregulują :D Wreszcie nóżka coś podaje, nie zapowietrzam się i nie odcina prądu co wyjście na rower. Na zdjęciu rozwiązanie, które bardzo mi się podoba, czyli rozszerzone pobocze jako ścieżka rowerowa. Żadnych kostek, udziwnień i uszpeceń, fajne, ładne, szybkie i komfortowe.
https://www.strava.com/activities/545227567
#szosa
Statystyki:
Dystans: 64 km
Czas: ◷02:05:35
Średnie tempo: 1:57 min/km
Średnia prędkość: 30,56 km/h
Kalorie: 2731 kcal
W tym tygodniu to już 138km!
#rowerowyrownik