Aktywne Wpisy
kamil-tika +52
Bylem dzisiaj w diverse. Pomierzylem i kupilem co chcialem natomiast jedna rzecz mi sie rzucila w oczy. Po dokonaniu zakupu baba mi powiedziala, ze mam 14 dni na zwrot towaru w razie jakby mi cos nie pasowalo a zwrot zostanie wykonany na karte podarunkowa. Dlaczego UOKiK od tylu lat z tym oszukanczym procederem nic nie robi? Dlaczego wiele firm glownie tych sprzedajacych odziez i to te najwieksze sieciowki wciskaja ludziom kase ze
damienbudzik +72
Ależ mnie śmieszy zachwalanie Polski za czasów PO.
Przecież za czasów panowania rudego bajeranta bezrobocie sięgało 10-20%. Panował rynek pracodawcy, ludzie bili się o to, żeby pracować za minimalną.
Masa moich starszych znajomych musiała wyjechać za granicę, bo w Polsce nie dało się znaleźć jakiejkolwiek pracy. Do Irlandii, do Anglii do Holandii, do Niemiec, do Norwegii. W najgorszym czasie bezrobocie dobijało 20%, a wśród młodych ten odsetek był jeszcze wyższy.
Nie mówię,
Przecież za czasów panowania rudego bajeranta bezrobocie sięgało 10-20%. Panował rynek pracodawcy, ludzie bili się o to, żeby pracować za minimalną.
Masa moich starszych znajomych musiała wyjechać za granicę, bo w Polsce nie dało się znaleźć jakiejkolwiek pracy. Do Irlandii, do Anglii do Holandii, do Niemiec, do Norwegii. W najgorszym czasie bezrobocie dobijało 20%, a wśród młodych ten odsetek był jeszcze wyższy.
Nie mówię,
Co polecacie? Nie chcę wydać na to wszystkich pieniędzy. Więc prosiłbym o taką średnią półkę cenową.
#czytniki #ebook #kindle
Jeśl chcesz czytać po ciemku i potrzebujesz podświetlenia, to kindle paperwhite - tutaj nie ma miejsca na manewr za bardzo.
Zaraz oczywiście zlecą się eksperci, którzy Ci powiedzą, że podświetlenie jest
Warte polecenia marki to jeszcze PocketBook (np. Touch Lux 3), Tolino (np. Vision 2), Kobo (np. Glo HD). Na mojej stornie znajdziesz ich recenzje. Może trochę poczytaj, łatwiej Ci będzie powziąć świadomą decyzję :)
Nie żałuję nawet grosza (chociaż wolałbym fizyczne przyciski zmiany stron jak w dużo droższym Voyage), teraz przejazdy komunikacją miejską się nie dłużą i boli mnie tylko to, że nie mam na tyle dużo wolnego czasu żeby sobie w domu spokojnie posiedzieć i poczytać. Nie wyobrażam sobie teraz