Wpis z mikrobloga

@Virek2: jeśli ma być jak książka, czyli będziesz czytał za dnia, to może być jakikolwiek kindle classic, albo coś co sobie na miejscu obejrzysz i przetestujesz w saturnie/media markcie. Kindle nawet w realach są, ostatnio za coś koło 330zł widziałem.
Jeśl chcesz czytać po ciemku i potrzebujesz podświetlenia, to kindle paperwhite - tutaj nie ma miejsca na manewr za bardzo.
Zaraz oczywiście zlecą się eksperci, którzy Ci powiedzą, że podświetlenie jest
@Virek2: Jak włączasz urządzenie to zawsze masz reklamę, przesuwasz palcem i po reklamie. Proponuję poczytać i zapoznać się z tematem, czytnik jest wtedy tańszy a ta reklama w niczym ci nie przeszkadza, jest tylko po włączeniu i koniec.
@Virek2: Zastanów sie jakie masz wymagania - nie ma idealnych - jeśli akceptujesz ograniczenia, kosztem dobrej obsługi sprzedażowej - bierz kindla, jeśli nie chcesz mieć ograniczeń, ale więcej samemu przygotować, to może pomyśl np o pocketbooku, Niestety nie ma idealnego rozwiązania.
@Virek2: Gdybyś decydował się na Kindle, to najpewniej kupić z niemieckiego Amazonu: http://cyfranek.booklikes.com/post/1295116/kindle-z-niemiec-bezposrednio-z-amazonu-do-polski-teraz-z-bezplatna-przesylka - Poperwhite 3 ma chyba najlepszy stosunek możliwości do ceny.
Warte polecenia marki to jeszcze PocketBook (np. Touch Lux 3), Tolino (np. Vision 2), Kobo (np. Glo HD). Na mojej stornie znajdziesz ich recenzje. Może trochę poczytaj, łatwiej Ci będzie powziąć świadomą decyzję :)
@Virek2: Kindle Paperwhite 3. Myślałem o zakupie czytnika od ponad dwóch lat, jak wyszedł najnowszy PW, przełamałem swoje sknerostwo i zainwestowałem w ten czytnik.
Nie żałuję nawet grosza (chociaż wolałbym fizyczne przyciski zmiany stron jak w dużo droższym Voyage), teraz przejazdy komunikacją miejską się nie dłużą i boli mnie tylko to, że nie mam na tyle dużo wolnego czasu żeby sobie w domu spokojnie posiedzieć i poczytać. Nie wyobrażam sobie teraz
@Virek2: Zwykly Kindle Touch za 360zl będzie najlepszym wyborem. Jesli zalezy Ci na podswietleniu to możesz wpakowac kilka stówek więcej tylko zadaj sobie pytanie czy warto. Ciekawa opcja ale nie wydaje mi się żeby byla potrzebna.