Aktywne Wpisy
Wytłumaczcie mi czemu ludzie kupują szeregówki, albo bliźniaki.
Tyle jest tu naśmiewania się z patodeweloperki mieszkalnej, a nikt się nie śmieje z tych potworków typu yebnięty na środku pola, na zadupiu bliźniak, gdzie każdą połowę kupią obcy sobie ludzie i będą na siebie skazani w tej intymnej atmosferze, dużo bardziej niż w bloku mam wrażenie.
Pełno tego się nasrało ostatnimi czasy.
Jadę na takie zadupie do swojego dentysty i mijam coraz więcej
Tyle jest tu naśmiewania się z patodeweloperki mieszkalnej, a nikt się nie śmieje z tych potworków typu yebnięty na środku pola, na zadupiu bliźniak, gdzie każdą połowę kupią obcy sobie ludzie i będą na siebie skazani w tej intymnej atmosferze, dużo bardziej niż w bloku mam wrażenie.
Pełno tego się nasrało ostatnimi czasy.
Jadę na takie zadupie do swojego dentysty i mijam coraz więcej
patryqo +620
To jest normalne? U was też? Bo mi sie już pierodoli od tego #rownouprawnienie i nie wiem co jest normalne a co nie(╯°□°)╯︵ ┻━┻
#kiciochpyta #dzienkobiet #pracbaza #pieklokobiet
#kiciochpyta #dzienkobiet #pracbaza #pieklokobiet
Jak najlepiej rozwiązać problem otwarcia aplikacji desktopowej z poziomu przeglądarki. Nie chodzi mi o otwarcie aplikacji w okienku przeglądarki. Podejścia widzę dwa.
1. Stworzenie swojego protokołu URI, niektóre aplikacje tak mają (np. steam,origin).
2. Odpalenie jakiegoś małego web serwisu, który nasłuchiwałby i po wysłaniu requesta np. otwierał żądane okno aplikacji desktopowej.
Oba podejścia wymagają działania w tle jakiejś usługi. Tego jestem świadomy. Chciałbym poznać wasze zdanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Opcja 1 podoba mi się jako zdecydowanie lżejsza i customizowalna - wydaje mi się, że w razie
@wczoraj: Dzięki za info :-). Tez uważałem ze to najlepsze rozwiązanie. Jak juz się z tym uporam będę pamiętał żeby znajstrowac jakieś how to dla siebie na przyszłość i chętnie się podzielę ;-)
https://support.shotgunsoftware.com/entries/86754-How-to-launch-external-applications-using-custom-protocols-rock-instead-of-http-
- samo podpięcie aplikacji wygląda na całkiem nieskomplikowane, zarówno pod windą jak i pod pingwinem.
Obawiam się, że system operacyjny i tak musi wiedzieć, że dany protokół trzeba powiązać z aplikacją.
Nie za bardzo nie podoba mi się to, że przekazywanie urla idzie dalej jako atrybut wykonania aplikacji - bo to świetne miejsce na popsucie kodowania znaków, a jeszcze nie wiem czy nie będzie tu też ograniczeń długości urla, żeby całość pakować w Base64. No i w przypadku aplikacji stanowej i która długo wstaje, trzeba