Aktywne Wpisy

PoItergeist +169
Viado +42
Patrząc na to co odawala ostatnio UE jestem coraz częściej przekonany że polexit jest konieczny. A jeszcze w 2019 uważałem że UE to najlepsze co nas spotkało. Ale to co się zaczęło odwalać w 2020 to był kubeł zimnej wody. UE szczycąca się wolnością osobistą nie miała problemu z tym żeby jej obywatele byli dyskryminowani z powodu odmówienia przyjęcia produktu amerykańskiej korporacji. Teraz okazuje się że chcą wprowadzić CDBC, zlikwidować gotówkę, walczyć

Co o tym myślicie? Wg mnie to mimo wszystko piractwo.
#wiedzmin3
Nie mówię, że w przypadku Wiedźmina jest zabronione, ale licencja może być tak skonstruowana, że takie procedury byłyby nielegalne. Wiadomo przecież, że w przypadku programów komputerowych nośnik jest drugorzędną sprawą - chodzi o fakt zaintalowania programu.
W kwestii programów oryginalność nośnika jest sprawą drugorzędną, chodzi wyłącznie o licencję na ów program. Możesz mieć legalny program z płytki wypalonej u siebie i nielegalny z oryginalną płytą i dowodem zakupu (bo licencja na jeden komputer, a zainstalowałeś na trzech). Jak jest z Wiedźminem nie wiem, trzebaby przeczytać i zrozumieć treść licencji :)