Wpis z mikrobloga

Mam do wyboru Lg g3 i huawei p8. Zastanawiam się juz od tygodnia nad wyborem. Nie chce ingerować w rootować telefonu itd. po prostu ma dobrze działac na fabrycznych nakładkach/stockach itd. Chce żeby telefon posłużył z 2 lata i nie chce mieć lagującego telefonu. Moje preferencje to przede wszystkim aparat ale i jakość wykonania. Czytałem wiele opinii na temat nakładki emuii ale ją chyba można zmienić nova,google launcher. Najbardziej mnie przekonuje 3 gb ramu huawei'a. Co powiecie o tych dwóch telefonach i który byście mi polecili. ( ͡° ͜ʖ ͡°) (sam g3 jest z 2014 a p8 z 2015)
#android
Zapomnialem G3 w 2 gb/16
Pobierz BoltoS - Mam do wyboru Lg g3 i huawei p8. Zastanawiam się juz od tygodnia nad wyborem...
źródło: comment_fBjobJ0Cc0MLXsyVeOIdgasCx4LORAJv.jpg

KTORY TELEFON WYBRAC

• p8 70.3% (26)
  • lg g3 29.7% (11)

Oddanych głosów: 37

• 13
@BoltoS: Niewątpliwie P8 sam mam go od 4 mies. co prawda chce sprzedać/wymienić, ale telefon na 100% lepszy od G3 :) 0 lagów/cięć czy czegokolwiek, moge mieć nasrane apek w tle a nic się nie dzieje :) Bardzo polecam, w razie pytań-pisz :)
Ja używam g3 3gb i bateria spokojnie mi trzyma 2 dni. Ekran świeci spokojnie 5h od full naładowania podczas oglądania filmu, około 4h na przeglądarce. Średnio od roku ładuje co 2 dni na przy około 2,5h święcenia ekranu. Jak dla mnie to świetny wynik bo wcześniej miałem nexus4. Więc trochę bujdą jest że rozdzielczość to więcej prądu. Pad bierze głównie podświetlenie ekranu a nie samo sterowanie kryształami których więcej trzeba ustawiać.
Jak
@BoltoS: osobiscie mam p8 lite. Nakladka mi osobiscie pasuje. Czasem podobienstwo do ios irytuje. Jezeli wybierasz miedzy p8 a lg g3 2gb ram to bierz p8. G3 w tej wersji ma problemy ze wzgledu na dosc mala ilosc ram
@CieplyDran: @CieplyDran: @NikczemnyF: Mam nadzieję, że mówicie o G3 na androidzie 6.0 ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@BoltoS: mam G3 odkąd dostał androida 6.0 czyli od kilku miesięcy. Na lolipopie byłem 2 dni i rzeczywiście bateria leciała w oczach, ale na nowym androidzie u mnie ten problem nie występuje. Nie jestem power userem, nie mam miliona apek, ale jak korzystam nawigacji, internetu, youtuba itp to
@upgrayedd: źle mnie zrozumiałeś odczytując kropkę jak przecinek. 5h trzyma jak naładuję do 100 i będę oglądał tylko filmy.
Przez 2 dni nie ładuje z czego ekran w sumie przez te 2 dni świeci 2,5h. Teraz raczej źle nie zinterpretujesz :-)
@BoltoS: > Chce żeby telefon posłużył z 2 lata
I tutaj G3 już odpada bo na 99% nie otrzyma już żadnej wiekszej aktualizacji w przeciwieństwie do Huawei
Osobiście ciężko polecić G3 bo ten telefon dobrze wygląda tylko na papierze, nawet zdjęcia robi gorsze od G2 (porównywałem osobiście, na necie też nie brakuje porównań)
Bez zastanowienia bierz P8