Wpis z mikrobloga

Mirki, da sie jakos zablokowac aplikacje zeby mi sie nie aktualizowala w sklepie play? Najlepiej zeby sklep nie pokazywal nowszej dostepnej wersji. Mam apke w wersji 2.19 i ona dziala a wersja nowsza 2.20 jest juz okrojona z funkcji i nie chce jej przypadkiem zaktualizowac. Mam roota.
#android
  • 7
  • Odpowiedz
  • 0
@dwa_koty_kastrowane: Nie, nie zaktualizuje się, bo wpierw poinformuje, że apka ma wyłączoną aktualizację i czy chcesz ją zaktualizować.

No nie widzi, ale po restarcie apka wracała mi do sklepu. Nie chce mi się teraz sprawdzać czy na nowszym androidzie już tego problemu nie ma.
  • Odpowiedz
@dwa_koty_kastrowane: Pobierz dowolny eksplorator z funkcją przeglądania katalogów systemowych, przejdź do /data/app/nazwa paczki aplikacji (da się rozpoznać) i skopiuj sobie plik base.apk następnie pobierz ze sklepu Play to: https://play.google.com/store/apps/details?id=kellinwood.zipsigner2 i za jego pomocą podpisz ponownie to wyciągnięte apk, potem odinstaluj ta wersje apki co masz i zainstaluj ponownie z tego przerobionego apk. Aplikacja nie będzie się już pojawiać jako możliwa do aktualizacji.
  • Odpowiedz