Wpis z mikrobloga

@artpop: Dziś to pierwszy raz zobaczyłem i mam kilka zastrzeżeń. Reakcja kościelnych(?) na minus. Ksiądz przerwał czytanie i próbował zejść, powinien dokończyć, lub spokojnie zacząć jakąkolwiek pieśń z wskazaniem na Te Deum, jeżeli on tego nie zrobił to organista powinien się ogarnąć wcześniej i zapodać jakąś nutę z Bacha.
@SScherzo: Zawadzka nie jest najlepszą osobą medialną, to prawda. A czy cała akcja zaszkodziła to sam nie wiem, bardziej nagłośniła to, że był czytany tego typu list.
@Majk_: ja mówię tylko o samej Zawadzkiej i formie protestu. tym bardziej, że było to zaplanowane, więc można było to naprawdę lepiej przygotować i bez poczucia żenady post factum u ludzi.
@artpop: O to że pierwsze doniesienia medialne informowały o tym tak jakby to nie była ustawka. Jakby pisali zgodnie z prawdą że została zorganizowana taka i taka akcja, to niech sobie pisza, ale pisanie w tonie "Wierni opuścili kościół", to zwyczajne kłamstwo, bo przekaz jest zupełnie inny niż rzeczywistość.
@ediz4: Że w tym przypadku cel uświęca środki, i nie ma najmniejszego znaczenia, czy to wyjście było z inspiracji Niemców czy Żydów. Przecież ten projekt jest barbarzyński
Apel dotyczycy podstaw wiary katolickiej to jest ingerencja w politykę?

@ediz4: Podstaw? Przecież było na wykopie kilka dni temu że kościół jest przeciw aborcji dopiero od kilkudziesięciu lat.