Wpis z mikrobloga

Kurde powiem wam, ze strasznie duzo ludzi w moim otoczeniu sie rozwodzi. I zastanawia mnie to. Patrzę na moich rodziców, którzy sa małżeństwem ponad 30 lat i nie zawsze było kolorowo, nawet w sumie uważam, ze nie pasują do siebie, ale wciąż sa razem. I zastanawia mnie to skąd to sie bierze? Dlaczego ludzie tak łatwo odpuszczają? #oswiadczenie i w sumie troche #feels
  • 15
@xfaraday: a na #!$%@? trzymać w jakimś związku, kariera i praca i własne zachcianki są ważniejsze dla nich. nie ma sensu trzymać się w jakimś związku, z którego ani wyjść sobie, ani #!$%@? żadnych profitów.
no tak to dzisiaj jest, nie wiem, mam wrażenie, że wszysyc pozbyliśmy się naszych starych wartości.
@rudolf88: niby tak. Ale ja nie wyobrażam sobie, ze przysięgam komuś (nie ma znaczenia czy przed jakimkolwiek bogiem czy po prostu patrząc komuś w oczy), ze będę z nim w zdrowiu i chorobie, szczęściu i nieszczęściu, a potem co? #!$%@? w bombki strzelił i jednak mi sie znudziło? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@emdey: to po co brać ślub?
@rudolf88: ale to jest jeden z powodów dla których nie wiem czy kiedykolwiek wyjdę za mąż. Nie umiałabym chyba wypowiedzieć słów przysięgi, bojąc sie ze odpuszczę ()
@xfaraday: też weź pod uwagę, że decyzje o małżeństwie są często podejmowane pochopnie. nie wiem jak u Ciebie, ale ja jestem lvl 22 i rówieśnicy, którzy już są żonaci/zamężni, to nie jest jakaś elita społeczna łagodnie mówiąc :(
@rararara: u mnie lvl delkikatnie wyższy ale śluby to raczej w okolicach 25-30 lvl wiec raczej sa to ludzie, którzy wiedza czego chcą. No ale Ci co teraz sie rozwodzą to moze brali ślub troche wcześniej.