Wpis z mikrobloga

Hej.
Pytanie kieruje do programistów może z większym doświadczeniem albo bardziej obyciem z większą ilością technologi.
Nie owijając w bawełne. Uczę się Javy, jednak przeważnie większość firm woła takie combo - JavaSE, JavaEE, Spring + Hibernate.
Z drugiej strony chcąc załapać się gdzieś do pracy na PHP mamy - PHP + np. Laravel.
Więc tak myślę czy nie szybciej byłoby ogarnąć PHP i framework, może to byc np. CakePHP?
Jaka jest Wasza opinia?

#java #programowanie #php
  • 8
@uirapuru: @mer: Akurat mam na oku firmę która wymaga php + laravel i to co wyżej z Javy. Chodzi mi tylko o to czy nie szybciej byłoby ogarnąć tego phpa i laravela i pojsc do pracy. Dodam, że nie trzeba mnie uczyc czym jest dziedziczenie, interfejs itp.
@JanuszOkrutnikWielki: Ale ja nie wiem w czym lepiej Ci się kodzi ( ͡° ͜ʖ ͡°) No i jak firma wymaga takiego roztrzału to chyba coś nie halo, nie słyszałem by programista Javy musiał ogarniać pisanie w Larvie :P
@mer: Źle troszkę napisałem. Są 2 stanowiska - Java (domyslnie Spring) no i dział dla PHPowców. Ogólnie uczę się Javy w kierunku springa.
Ale wydaje mi się, że zanim ogarnie się JaveEE + Spring to spokojnie można opanować PHP + Framework.
Co o Tym myslisz?
@mer: Wiesz, domyslnie chce w przyszłości w Javie np. gre napisać itp. Jednak w tym momencie mam mało czasu i musze iśc do pracy jak najszybciej jako, że całe życie "szedłem" w sieci a na studiach sobie olałem wiele rzeczy to wiadomo troszkę trudniej ale tak mi się wydawało, że PHP szybsze wejście.
Dzięki ;)