Wpis z mikrobloga

@BloodDeath94: najlepiej to po prostu nie robic zakupow w takim sklepie, jak ci to przeszkadza. a jak musisz zglosic, to do operatora takiego terminala, typu polcard czy eservice. z podmiotow publicznych, to moze uokik sie takimi #!$%@? zajmuje, ale pewnosci nie mam.
@paziu: a skąd mam wiedzieć jaki obsługuje w danym sklepie? Na tych naklejkach z info o płatności kartą jest?

Rezygnacja nie wchodzi w grę, ulubiony sklep taty a i ceny najniższe w promieniu wielu km
@BloodDeath94: na terminalu zazwyczaj jest logo.

Rezygnacja nie wchodzi w grę, ulubiony sklep taty a i ceny najniższe w promieniu wielu km

nie chce cie martwic, ale jezeli ich #!$%@? i beda musieli zaplacic kary umowne, a do tego zostac zmuszeni do przyjmowania wszystkich transakcji karta, to twoj tata bedzie musial sobie znalezc inny sklep z najnizszymi cenami.
@paziu: czyli gwoli wyjaśnienia, zgłaszać to bezpośrednio do firmy obsługującej sklep?
Bo wydawało mi się, że gdzieś słyszałem, że do swojego banku bo to jego klientem jestem i to on potem załatwia sprawy dalej. Ale widocznie coś mi się pomyliło.
@th0r: @paziu: ale ja podpisuje umowę z bankiem, że kartą którą od nich kupuje będę mógł płacić w miejscach gdzie można płacić kartą a nie płacić od x złotych w miejscach gdzie niby można płacić kartą.

A no i trochę uogólniłem, wiem, że mają najtaniej jeden produkt który u nich kupuję regularnie pewnie na innych sobie odbijają ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Inny sklep w mojej okolicy
@BloodDeath94: dobra, to szybki eksperyment myslowy. otwierasz sklep, chcesz umozliwic klientom transakcje karta. co robisz?
a) #!$%@? do bzwbk, pekao, pko bp, aliora, raiffeisen, mbanku itd. i z kazdym z nich z osobna podpisujesz umowe,
b) idziesz do operatora terminali, ktory ma juz podpisane umowy z bankami, i podpisujesz z nim jedna umowe
do tego: jezeli sklep lamie umowe z operatorem, to co ma do tego twoja umowa z bankiem?

jezeli
paziu no to gdyby sklep miał do mnie interes to by załatwiał przez polcard/eservice bo są jego klientem ale z tego co tam doczytałem to ja załatwiam przez bank i to bank się kontaktuje dalej tak jak pisałem aż na końcu to polcard/eservice załatwia ze sklepem co oni niby wyprawiają. Zadzwonie na infolinię banku i się spytam jak to według nich jest.