Wpis z mikrobloga

#android #htc #desire Witam. Mam taki problem otóż nie mam w ogóle roma Kupiłem HTC bez softa. bootloader wygląda tak

BRAVO PVT1 SHIP S-OFF

HBOOT-0.93.0001

MICROP-021d

TOUCH PANEL-SYNT0101

RADIO-5.11.05.27

Aug 10 2010,17:52:10

No i moje pytanie brzmi jak zainstalować jakiś soft. Instalowałem wg. http://forum.android.com.pl/f153/oficjalna-aktualizacja-do-androida-2-3-od-htc-czytaj-1-post-86392/index23.html#post778110 Tej instrukcji no to wyskakuje taki error http://imgur.com/1xALKyL

Proszę was o pomoc na pewno ktoś umie to zrobić... Jakiś link. Jakaś instrukcja co zrobić aby ruszyło.
  • 204
@mlodybog_11: ale ten no, masz telefon bez/z uwalonym softem, a Ty chcesz aktualizację robić... po mojemu się tak nie da, musisz szukać innego poradnika, dotyczącego np. soft bricka lub przywracania do stanu fabrycznego po custom romach.

@Andr3v: ale właśnie nie mogę znaleźć bo kazdy potzrzebuje jakichs partycji ext 3 ext4 czy cos takeigo i nie wiem jak te partycje utworzyc, albo powiedz jak utworzyc ? albo daj linka z romem ktory takiech partycji nie potrzebuje
ale właśnie nie mogę znaleźć bo kazdy potzrzebuje jakichs partycji ext 3 ext4 czy cos takeigo i nie wiem jak te partycje utworzyc, albo powiedz jak utworzyc ? albo daj linka z romem ktory takiech partycji nie potrzebuje

@goromadska:
@mlodybog_11: w windows przechowuje pliki tymczasowe, chodziło mi o to podobieństwo, po prostu musisz wykonywać opcje które wykasują pozostałości po operacjach. A robi się poprzez wipe data/factory reset, potem wipe cache partition i advanced/Wipe Dalvik Cache

A to:

Teraz ściągasz to: alpharev.nl/bravoalphaspl.img

Wrzucasz na sd. Uruchamiasz phone głośność dół + włącznik.

Wybierasz fastboot/flash hboot bravo
alphaspl.img/fastboot reboot-bootloader'/'fastboot erase cache'/Boot recovery/

W czasie tych procedur telefon może się uruchamiać ponownie, nie
@mlodybog_11: eh, w takim razie pewnie moja metoda nie zadziała... ciężko mi coś Ci więcej poradzić. Polecam Ci ją jak już Ci się uda zrobić aby był jakikolwiek system. Może wypróbuj to co Ci na AF napisał nctrns