Wpis z mikrobloga

Pytanie do użytkowników #xiaomi redmi 2 - czy wersja z 1GB faktycznie jest taka przymulająca z standardowym ROMem, tak jak krążą opinie? Czy zwykła wymiana ROMu na inny wystarczy aby to działało normalnie dłużej niż miesiąc? Czy też może jednak lepiej szukać Redmi Pro 2 i liczyć, że wystarczy? A może coś jeszcze jest co by było argumentem przeciw? (akceptuje to, że aparat jest wątpliwej jakości, więc to odpada jako argument)

#android #miui
  • 9
@yoGhurrt1: ja akurat posiadam redmi note 2 :P
z 2gb ram i 16gb pamięci wew.
4 miesiące go używam - fantastyczny telefonik za te pieniądze (niecałe 700 zł brutto z fakturą - kupiony przez allegro z PL)
wiem że to nie odpowiedź na twoje pytanie :)
@bartan1002: tylko lub "aż". Redmi 2 i tak już jest większy od mojego aktualnego telefonu, a Redmi 3 jest jeszcze większy od "dwójki". Idąc w myśl "tylko" równie dobrze skończyłbym na 6 calowej paletce jakbym dokładał za każdym razem te 0,3 cała do każdego kolejnego telefonu. Po za tym ceny też już za wysokie, znowu niby "tylko" 100-150zł bym dodał a skończyłoby się na telefonie za miliony.
@bartan1002: do 6 calowego też "bym się przyzwyczaił". Ale ręce nagle by mi się nie rozciągnęły, tak samo jak kieszenie w spodniach. Paletki mam do ping-ponga, a nie do dzwonia, tyle. I taa, nie biorę Redmi 3 bo za duży, to na pewno będę zainteresowany Meizu M2, który jest jeszcze większy od ww telefonu :P