Wpis z mikrobloga

Jedna tacka wysiana 3 tyg. temu a druga 2 tyg. temu. Stoją na parapecie ale mam wrażenie, że tego światła mają za mało. Pokusić się o jakieś lampy czy coś?

W komentarzu daję info o rozkładzie gatunków. Na zielono te, które wyszły spod ziemi. Wszystkie wcześniej kiełkowały sobie na wacikach kosmetycznych (wilgotnych).

#chilihead #chili #ogrodnictwo
Pobierz wieszjakjest - Jedna tacka wysiana 3 tyg. temu a druga 2 tyg. temu. Stoją na parapeci...
źródło: comment_nxrTmuDIbJo1WId47NA0lioW0QYbpHSi.jpg
  • 22
@norbw74: Na razie jadą na czystej,za jakiś tydzień wjeżdżam z biohumusem bo jest w miarę bezpieczny dla małych roślin,asashi po cięciu stożka wzrostu żeby nie wyhamowały i jakiś planton na kwitnienie.Nie chcę ich koksować za bardzo w imię plonu,wolę słońce im sponsorować niż żreć nawozy mineralne potem.
@strazak_piroman: Dzięki. Tak się zastanawiałem, że skoro rosną szybciej to i wcześniej trzeba je odżywiać.
U mnie w grę wchodzą tylko nawozy naturalne i bezpieczne dla zwierząt. Nawet trawnik takimi nawożę. Mam psa, który uwielbia zieleninę i nie chcę ryzykować. Poza tym nie po to uprawia by faszerować się chemią.