Wpis z mikrobloga

8 miesiecy oczekiwania ale wkońcu coś się dzieje. #dash

1. Za około trzy tygodnie zostanie zaprezentowany soft dla Lamassu ATM obsługujący Dash
2. Za około półtorej miesiąca planowane są pierwsze prezentacje Evolution
3. BTC38 przymierza się dododania pary CNY-DASH

Na tym poziomie nie zachęcam nikogo do zakupu. Sam nie jestem przekonany czy taki poziom się utrzyma, ale patrzeć w Balance po obecnej cenie to czysta przyjemnosc.
#kryptowaluty
  • 10
@xrn51: Wszystko wygląda ładnie, ale widać że rynek jest sztucznie podsycany obietnicami. Cena rośnie proporcjonalnie do spadku wolumenu - co nie wróży teoretycznie najlepiej. I sam się zastanawiam jak to ugryźć - póki co stoję z boku i obserwuję.
@kryptopomocnik: Patrząc na poziom technologiczny dasha w porównaniu do marketcapu cena na poziomie 0.012 jest lekko śmieszna. Ostatnie dni wzrostu tak jak napisałeś pokazują "sztucznie podsycony rynek" ponieważ support jest bardzo słaby. Prawdopodobnym problemem Dasha jest fakt iz nie posiada on w swoim składzie (przynajmniej jawnie) wielorybów posiadających znaczą cześć coinów. Z tego powodu nikt nie pompuje, a rynek zachowuje się "dość naturalnie". Z drugiej strony jest to również zaleta przy
@xrn51: Jasne, ja wcale nie neguje potencjału Dasha tylko z punktu doświadczenia inwestycyjnego jest to dosyć niepewny grunt aczkolwiek nie oznacza, że ma zmierzać w dół. Korekta do poziomu 0.012 jest dla mnie jak najbardziej realna i jeżeli tylko zobaczę taki próg, na pewno chętnie wsiądę do pociągu Dasha na Long pozycję. Szczególnie, że wiem też o btc38 już od jakiegoś czasu i bardzo fajnie się to wszystko razem kumuluje.
@kryptopomocnik: Lending pod Longi na Poloniex. 3 zakladka po margin. Kazda crypto ma inny % w zaleznosci od offert. Na Dashu ustawiana jest taka ilosc longow ze siadly mi moje oferty na 30 dni po 1% dzien tyle ze ktos moze longa zamknac ofc wczesniej zamykajac rowniez wypozyczenie.
@xrn51: Trochę się gubię w tym. Nie znam tego pojęcia i logicznie zrozumiałem Twoje zdanie w taki sposób, że oddajesz gdzieś swoje dashe gdzie ktoś je pożycza, a potem zwraca Ci je z procentem. A drugie zdanie rozumiem, że po prostu ustawiłeś sobie zlecenie stop w przyszlość z zyskiem. :) Fajnie, że założyłem tu konto, bo powiększę wiedzę. Wytłumacz mi proszę