Aktywne Wpisy

Minieri +634
Niedawno ktoś o to pytał i odpowiedziałem że nie miałem jeszcze takiej sytuacji - do teraz, tak akurat przy świętach. Pijany kierowca, Ukrainiec, wraz z innym klientem zatrzymaliśmy go do przyjazdu policji. Wydmuchał 0,59, zakuli go w kajdanki i zabrali na wycieczkę.
Gość do przyjazdu policji nie protestował tylko cały czas pytał dlaczego mu to robimy i czy może chcemy się jakoś dogadać. No kurde nie. Zero tolerancji dla pijanych śmieci wsiadających
Gość do przyjazdu policji nie protestował tylko cały czas pytał dlaczego mu to robimy i czy może chcemy się jakoś dogadać. No kurde nie. Zero tolerancji dla pijanych śmieci wsiadających

AMBIWALENTNYPSIUR +673
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

sesio - okres kalendarzowy w którym trwają obrady (czegoś) - ekz. parlamenta sesio, ekzamena sesio
seanco - nieprzerwany czas w którym poświęcony jakieś pracy, procedurze - ekz. seanco en retumilo, spiritisma seanco
kunsido - posiedzenie (tego raczej nie pomylimy)
http://www.reta-vortaro.de/revo/art/sesi.htm
a seans (filmowy) to "(filmo)prezent(ad)o"
#esperanto
Androida aplikaĵo por ĉifri SMS-ojn:
Ne, en Androido en mia poŝtelefono Esperanta lingvo de fasado ne estas disponebla, neniu farus esperantan tradukon en paga programaro, tamen eo eble estas disponebla en Cyanogen aŭ Replicant. Do kelkaj programoj ebligas al mi ŝanĝi lingvon al eo: Firefox, F-Droid, SMSSecure, PReVo...