Wpis z mikrobloga

@anonim1133: zalezy predkosc od wielu czynikkow np. odleglosci od nadajnika - sprawdz na mapa.btsearch.pl czy od obciazenia - wieczorami i w niedziele zamula. Blokuja tj zmniejszaja predkosc po okreslonej ilosci gb - jaki ma sie pakiet np. 25GB w full predkosci i po tych 25gb zwalnia do 10Mb/s. Na wiosce rodzice maja to rok temu chodzil ladnie z antenami na dachu mieli downliad 40-50Mb/s ale potem coraz wiecej ludzi to mialo
  • Odpowiedz
@anonim1133: jedyne w co grałem na tym necie to... achtung XD
i to z lagami, grać pewnie w gry się da (w nocy); kiedyś po wykorzystaniu tych np. umownych 25GB tak nie przycinali jak teraz...
  • Odpowiedz
@anonim1133: a Play Online na kartę patrzyłeś jak działa u ciebie? (sim sobie kup za kilka zł i sprawdź jak po LTE śmiga, pamiętaj, że w Playu internet działa tylko na ich nadajnikach. W Play Online na kartę masz "nielimitowany" za 45zł/miesięcznie. Do Play Online na Kartę są osobne karty SIM, bo nie można przejść np. z play fresh na play online.
W regulaminie niby jest, że po przekroczeniu 100GB
  • Odpowiedz
@Logan00: Tylko jak tak patrzę, że modemy kosztują po ~500zł(Potrzebuję z ethernetem), a w cyfrowym polsacie dają mi urządzenie za podobne pieniądze... W Playu jak gadałem dziś z gościem, to mi mówił, że jest limit, ale po nim prędkość spada tylko nieznacznie - do jednego KILOBITA...
  • Odpowiedz
@anonim1133: Z grami nie powinno być problemu, pingi są 30-60. Modem najlepiej weź z agregacja pasma czyli z podpisem LTE-Advenced, cat-6 cat-9 oczywiście jak będzie brać abonament. Co do oferty każdemu inaczej działa. Ja sam używam plusa i playa i różnice widzę w pingu i prędkości na korzyść plusa natomiast limit danych na korzyść playa.
  • Odpowiedz
@anonim1133: jaki masz model tego routera w domu? Musisz wiedzieć, że większość modemów LTE działa jako hlink czyli jakby udaje karę sieciową, a jego konfiguracja jest przez stronkę nie program i dużo routerów starszych ma z tym problem. Najtańsze routery które działają to właśnie te mr3220. Miałem takich kilka i z modemami LTE działają tylko te v2+ bo starsze nie chciały. Jest możliwość zainstalowania OpenWRT, najlepiej z polską nakładką (gargoyle) http://eko.one.pl/?p=openwrt-gargoylepl
  • Odpowiedz
@anonim1133: chociaż też z tym LTE takie ciśnienie wszyscy mają na te 3 literki, a ja osobiście aktualnie ze względu na awarię modemu korzystam ze starego i daje radę tylko na HSPA+, ale transfery dokładnie takie same jak na LTE. Podejrzewam, że ludzie się poprzesiadali na nową technologię a stare nadajniki się odciążyły i suną prawie z max prędkością
  • Odpowiedz