Aktywne Wpisy
lewoprawo +694
Pamiętacie te "kapsuły do umierania" firmy Sarco, które miały być cywilizowanym sposobem na samodzielną, godną eutanazję? Kładziesz się, wciskasz guzik, kapsuła Cię usypia i w ciągu minuty umierasz z powodu niedotlenienia mózgu. Jeśli wpadniesz w panikę, to jest też guzik awaryjny.
W Szwajcarii właśnie odbyła się pierwsza eutanazja tym sposobem i... nie poszło najlepiej. Dodajmy, że szwajcarski rząd nie zgodził się na wprowadzenie do użycia tych kabin, zaś prokurator bezpośrednio ostrzegał Sarco, by
W Szwajcarii właśnie odbyła się pierwsza eutanazja tym sposobem i... nie poszło najlepiej. Dodajmy, że szwajcarski rząd nie zgodził się na wprowadzenie do użycia tych kabin, zaś prokurator bezpośrednio ostrzegał Sarco, by
mickpl +1034
(╥﹏╥)
#shitwykopsays
#libertarianizm
@Davila: wcale tak nie uważają, uważają raczej, że jeśli szczepi się wszystkich, których można, to ci, których nie można, nie będą mieli jak złapać niebezpiecznych chorób.
@Kapitalis: np. bez zarażenia mnie jakimś gównem, na które ktoś się nie zaszczepił - bo nie chciał, a ja nie mogłem.
A zakładając, że chciałbyś wprowadzić tylko taki przymus. Kto miałby go egzekwować skoro nie będzie państwa?
@Kapitalis: Bo gdyż?
Rozumiem, że nie będzie też aparatu przymusu w rodzaju sądów i komorników? ( ͡° ͜ʖ ͡
@Kapitalis: ponownie, proszę o dowody...
@OldFuckinPyroRex: Z każdym kogo stać na ich usługi. Tak jak w przypadku szczepień, tak i w tym - nie ma przymusu.
@mihaubiauek: Ale wiesz, że ubezpieczyciel może np. nie chcę ubezpieczyć kogoś, komu 90% krewnych umarło na raka?
Albo kogoś po chemioterapii?
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@OldFuckinPyroRex: Ale wiesz, że to wszystko można uwzględnić w umowie?
@mihaubiauek: której nie zawrą? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czytaj co piszę...
BTW - czy obecnie masz wykupione ubezpieczenie na życie i zdrowie? Przeczytaj jego warunki, potem porównaj je z warunkami tych Bardzo Złych Państwowych i Przymusowych ubezpieczeń.