Wpis z mikrobloga

@Kapitalis: To jest tak głupie, że nawet nie wiem, co odpisać xD

Nie wiem też, jak bardzo ograniczonym trzeba być, żeby chcieć kręcić na siebie samego bat w postaci nieskrępowanego wolą społeczeństwa władcy. Ale rozumiem, że Pan Jarosław trzymający za mordę jakże silne i rzecz jasna prawicowe państwo to wasz mokry sen.
Walka o program publicznej tv lewicowa? Jasne, media liżące dupę PiSowi są bardzo prawicowe i obiektywne.

W ogóle
  • Odpowiedz
@DamnumEmergens: Hola, hola nie tak ostro. To, że przypisuję demokracji lewicowe konotacje nie oznacza, że jestem po przeciwnej, równie złej stronie (tyrania). Nazbyt prędko wyciągasz wnioski. Dla twojej wiadomości, jestem libertariańskim anarchokapitalistą.

Walka o program publicznej tv lewicowa?

@DamnumEmergens: Tak. Media powinny być jak najprędzej sprywatyzowane ponieważ są częścią aparatu przymusu i rządowej propagandy. Prywatyzacja mediów to nie tylko pozbycie się TVP, ale również zniesienie wszelkich regulacji dotyczących mediów,
  • Odpowiedz
@Kapitalis: Ok, za szybko cię oceniłem - celowałem raczej w jakieś proautorytarne zapędy i usilne opiewanie PiSu, a tego nie trawię choć libertarianizm i pochodne nurty pomimo pięknych idei na papierze niestety niekoniecznie mają wiele wspólnego z rzeczywistością, ale szanuję choćby za te górnolotne ideały.

Już abstrahując od dyskusji na temat samego faktu istnienia lub nieistnienia mediów publicznych, bo to o wiele bardziej złożony temat, samo przeciwstawianie się robieniu z
  • Odpowiedz