Aktywne Wpisy

Tomaa +62
Polskie Wesela w Polsce to największy rak jaki w ogóle istnieje. Wszystko kur wa sztuczne, sztuczni ludzie, sztuczna atmosfera, sztuczny wystrój, sztuczna muzyka, sztuczne kur wa wszystko. Pamiętam, że jedyne co nie było sztuczne na tych weselach to jedzenie, ale nawet tutaj bym polemizował. Nie ma najbardziej sztucznego i oderwanego od rzeczywistości wydarzenia, jakim jest Polskie Normickie Wesele. A najlepsi są ci, którzy na nie muszą brać kredyt, który spłacać będą przez

Sytuacja taka:
1. mam sobie JPEG-a na Linuksie, który to Linuks ma połączenie z Internetem
2. plik ten powstał na komputerze innej osoby, co do którego mam wątpliwości czy nie był zawirusowany
3. potrzebuję ten plik przerzucić na NIEZABEZPIECZONY system Windows 7, który nie ma i mieć nie ma dostępu do Internetu.
Czym polecacie przeskanować ten plik przed przerzuceniem go do Windowsa? wrzuciłem go w virustotal.com, ale sami wiecie, jak to z nimi jest.
Wirtualka odpada, mail spróbuję, z imgurem nie bo to mój ryj sfocony jest.
@secondreality: linuksowym - pod windows by poszedł .png.
@secondreality: wiem - z virtualką pisałem do @Solitary_Man, ale to tez odpada. Na tym windowsie jest trochę starych gier, Office 2010 i nie mam skąd wytrzasnąć sandboxa
@Kryspin013: to był mój pierwszy krok. Według nich jest czysty, więc chyba zaryzykuję.
@secondreality: właśnie nie wiem, czy w ogóle jakiś jest. To takie bardziej dmuchanie na zimne.
@secondreality: tak, ale jest ich zdecydowanie mniej - wydaje mi się też, że nie ma nic groźnego, co sie przenosi między windowsem a linuksem (plik powstał pod windowsem).
Tak przy okazji - masz może namiary na jakiś dobry antywirus dla linuksa?
Całkiem spoko jest ClamAV, jest w repozytorium
@secondreality: za ~3 megabajty
@secondreality: ok - jak i tu jest OK, to po prostu wrzucam. Najwyżej Windows polegnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)