Aktywne Wpisy

s3b4 +924
Straciłem ojca. Właściwie to już wczoraj go pochowałem. Jakoś to do mnie nie trafia.
Miał ledwie 50 lat, a zmarł w nocy. Nie wiem z jakiego powodu - nikt nie chciał wiedzieć. Może się udusił, miał problemy z płucami po wypadku 14 lat temu i sine usta po próbach reanimacji. Może to źle zabrzmi, ale po śmierci chcieliśmy pozbyć się go jak najszybciej. Największy ból był, gdy widziało się go zimnego w
Miał ledwie 50 lat, a zmarł w nocy. Nie wiem z jakiego powodu - nikt nie chciał wiedzieć. Może się udusił, miał problemy z płucami po wypadku 14 lat temu i sine usta po próbach reanimacji. Może to źle zabrzmi, ale po śmierci chcieliśmy pozbyć się go jak najszybciej. Największy ból był, gdy widziało się go zimnego w

Druga rzecz, która mnie zastanawia to jakość tego oprogramowania. Na githubie jest na prawdę sporo zgłoszeń, a w dodatku nowa wersja stabilna wysypuje się świeżo po instalacji. Wydana co prawda kilka dni temu... ale oznaczona jako stabilna. Trochę to niepokojące.
#sysadmin #it
@rozdajozadarmo: Niewielkie ale mam, w dodatku nie z najnowszą wersją, więc o wspomnianym problemie nic nie wiem. Koszty musisz sobie sam porównać bo skąd mamy wiedzieć ile kosztuje Cię utrzymanie poza S3 i ile wydasz na to w S3?
Jakość na OS moim zdaniem jest wysoka, ale nic nie stoi na przeszkodzie aby pomóc autorom. Skąd mogą wiedzieć czy
Tak też zrobiłem. Poszło od razu zgłoszenie na githubie. Nie wygląda to na krytyczne błędy - sybie błędami w konsoli JS.
@rozdajozadarmo: No i prawidłowo :)
Stało to na vpsie i storage był lokalny. Jeden dolar za 200k requestów to chyba nie tak dużo. Nie mogę sobie przypomnieć czy owncloud/webdav nie ma jakiegoś indeksu, wtedy każda synchronizacja nie wymaga pobierania z S3.
Obecnie mam małego ownclouda na w kontenerze, zobaczymy czy zajdzie to gdzieś dalej.