Wpis z mikrobloga

Mirki, pytanko dotyczące wystawiania opinii na #aliexpress. Ping pong wysłał mi towar, który doszedł uszkodzony. Zrobiłem spór. Ping pong stwierdził, że nie widzi uszkodzeń i chce dokładniejsze zdjęcie. Zdjęcie wysłałem. Ping pong stwierdził, że kasę odda, ale tylko pod warunkiem zmiany sporu na "Produkt nie pasuje". Nie zgodziłem się, ping pong powiedział, że kasy nie odda. Zaprosiłem zespół Aliexpress do sporu. Przyznali mi rację i oddali mi kasę. Ping pong napisał, że przeprasza za uszkodzony towar i prosił o nie wystawianie opinii. Parę minut później wystawił mi jakaś opinię. Co się stanie jak nie wystawię mu opinii? Strzelam, że on wystawił mi jakiegoś negatywa.
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ping pong napisał, że przeprasza za uszkodzony towar i prosił o nie wystawianie opinii.

@nestor44:

Wal wraz z opisem sytuacji, ze wymagana byla eskalacja problemu... Ode mnie dostal by 1 gwiazdke...
  • Odpowiedz
@nestor44: opinie o kupującym sa po to... abyś miał motywację wystawić opinię o sprzedającym :-D
Wystaw mu taką, na jaką zasłużył... a nie "pozytyw za pozytywa czy negatyw za negatywa" - nie przenoś chorym pomysłów z Allegro tam.
  • Odpowiedz
co się stanie jakbym nie wystawił mu opinii.

@nestor44:

nic. jego opinie zobaczysz za 30 dni, jak minie czas na wystawienie opinie przez ciebie...

mnie sie od dawna nie chce wystawiac opinii na allegro/ebay itd...
  • Odpowiedz
@sylwek2k: czaję. Na Allegro nie wystawiam, bo nie ma sensu. Na Ali wystawiam, żeby inni wiedzieli z kim i z czym mają do czynienia, bo sam często najpierw czytam opinie zanim coś kupię. Nawet dzisiaj znalazłem opcje, że można po dłuższym czasie zostawić dodatkowy feedback. Niektóre rzeczy fajnie działały przez miesiąc, dwa a potem się zepsuły, także dam znać innym.
  • Odpowiedz
@far_away: ja tego nie wiem. Zawsze wystawiam opinie.

@fristajlor: My Aliexpress -> Manage Feedback -> Published Feedback i przy ofertach będziesz miał Leave more feedback. Masz na to 150 dni od wystawienia opinii.

Tak BTW, ping pong jednak wystawił mi pozytywa :D
  • Odpowiedz