Wpis z mikrobloga

#animacjanadzis -> mój 'zbiór' animacji, różnego rodzaju i kategorii wiekowej, ale bez anime. Zapraszam do śledzenia.

Ralph Bakshi to reżyser niedoceniany, którego kariera potoczyła się nie tak jak chciał zapewne, a jednak warto go docenić. Najbardziej chyba znany jest z jego interpretacji "Władcy Pierścieni", która była tak słaba (mi też się nie podobała), że nakręcił tylko pierwszą część, a potem sobie dał spokój. Nie tylko jednak "Władcą Pierścieni" się żyje, a Bakshi stworzył inne dzieła. Jednym z nich jest pełnometrażowa animacja "Wizards" z 1977 roku. Opowiada ona historię dwóch braci, władców swych królestw. Oczywiście - jeden dobry, drugi zły. Ten drugi chciałby władać nie tylko swoim królestwem, ale także całym światem...

Mnie ten film wciągnął i bardzo się spodobał. Zaintrygował mnie mocno trailer, który wiele tłumaczy i daje wzgląd na charakterystyczny bardzo styl animacji Bakshiego - ta sama z resztą kreska co we "Władcy Pierścieni", który był nakręcony po "Wizards". Trzeba zobaczyć samemu :)

Zapraszam, trailer w załączniku.
Fevx - #animacjanadzis -> mój 'zbiór' animacji, różnego rodzaju i kategorii wiekowej,...