Wpis z mikrobloga

@mroz3: cóż, sprzęt niby zostanie, ale niesmak też. Takie małe studio powinno brać pod uwagę wszystko przy wypuszczaniu gry, bo jeśli (na przykład) serwery nie wydolą im przy próbie połączenia tylu osób lub ktoś znajdzie jakieś poważne bugi, to ludzie ich zjedzą.
@krolik_wie_lepiej: i want to believe ;) Trailery i pierwsze recenzje (wersji alfa i beta) wyglądały obiecująco, więc mam nadzieję na coś dobrego, choć cena zaporowa.
hajp jest jak cholera ale może wyjśc jak zwykle

@mroz3: Raczej hajp był. Bo obecnie juz od jakiegos czasu ludzie tak się ta gra nie ekscytują bo zwyczajnie nie ma pokazywanych nowych mechanik. Jak kiedyś pokazano lądowanie na planecie i zwierzątka tak cały czas się to pokazuje tyle. Ja z zasady nie kupuje gier przed premierą a w tym przypadku tym bardziej bym tego nie robił. Może teraz do czasu premiery
@mroz3: A nie wiem. Ale pooglądałem kilka filmików nowych na YT z info o grze i jeśli chodzi o łączenie z internetem to rozwiązali to dość sprytnie tak kompromisowo. Synchronizowane z siecią będą znaczące informacje np. ze odkryjesz planetę albo ze zniszczysz stacje kosmiczną. Mniej znaczące informacje takie jak np., ze zabijesz jakieś zwierzątko na planecie nie będą synchronizowane dla wszystkich - jedynie dla Ciebie. Stan planet ma się też zapisywać,
@Variv: to ciekawe choć w sumie aktualnie stały dostęp do internetu to nic niezwykłego więc jak dla mnie mogłoby wymagac stałego dostepu no ale skoro tak rozwiązali to niech będzie
@mroz3: To rozwiązanie było lepsze i łatwiejsze dla twórców. Inaczej musieli by mieć potężne zaplecze serwerowe jak w Diablo 3. A tak synchronizują to co musza a resztę robią lokalnie komputery graczy. Nie wiem jednak nadal czy uniwersa i synchronizacje będą wspólne dla całej gry dla PC i PS4 razem. Czy konsola dostanie swoje uniwersum i PC dostanie swoje. - Od początku była mowa o jednym uniwersum niby. Z drugiej strony
@Variv: Tak o sprzecie nie pomyślałem, nie to co EVE ;D

a co do uniwersów to nie wiem tyle, że daty premier USA a Europa chyba jest 3 dni różnicy ale nie wiem czy będą dwa światy