Wpis z mikrobloga

Drogie mirki, potrzebuje Waszej pomocy w przywroceniu do zycia mojego #rower ka. Przebilem detki w tym antycznym i bardzo nietypowym zielonym potworze, i chcialbym je teraz wymienic, najlepiej od razu razem z (pasujacymi wizualnie do rowerka) oponami. Jest to rower typu low-pro (tylne kółko jest większe, przez co pozycja jazdy jest nieco bardziej agresywna niż w zwykłej kolarzówce) stąd też mam problem z dopasowaniem odpowiednich gum, zwłaszcza że rozmiar przedniego koła jest dość niestandardowy.

Porobiłem zdjęcia oznaczeń starych dętek i opon, wszystko wrzucam tutaj.

Czy mogę prosić Was o pomoc i podesłanie mi aukcji bądź ofert ze sklepów internetowych z jakimś w miarę porządnym sprzętem? Danke ( ͡° ͜ʖ ͡°)
z0diaq - Drogie mirki, potrzebuje Waszej pomocy w przywroceniu do zycia mojego #rower...

źródło: comment_jeDpFxV31tR5ILxZMISjkG9Kx0hVspSw.jpg

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
@z0diaq: od kilku lat latało to co jakiś czas na allegro, nikt nie chciał kupić (;

low-prio (tylne kółko jest większe, przez co pozycja jazdy jest nieco bardziej agresywna niż w zwykłej kolarzówce)

low pro, względnie lo pro. geometrię uzyskuje się albo dzięki mniejszemu przedniemu kołu (głównie 26"), albo mocnym skróceniem główki (przeważnie)
  • Odpowiedz
@fixie: dzięki! Już poprawiłem. Ja go kupiłem w poprzednim sezonie. Dla mnie jest piękny i super szybki (choć dzisiejsze rowery ważą pewnie 30% jego masy).
  • Odpowiedz
@fixie: a nie mógłbyś mi zaproponować wizualnie zgodnego zestawu opon razem z dętkami? Za taką pomoc byłbym skłonny Ci nawet zapłacić (o ile oczywiście będą pasować). Weź tylko pod uwagę fakt że koło z tyłu jest większe...
  • Odpowiedz