Aktywne Wpisy
njdnsjdnjs +18
Jak sie czujecie z faktem ze pieniadze wokol ktorych kreci sie swiat sa wymyslonym konstruktem spolecznym dla podtrzymania wladzy i nie maja zadnej realnej wartosci i pokrycia bo ja srednio
A tak serio: jakie argumenty mają przeciwnicy atomu?
Bo ja jakoś nie umiem znaleźć żadnego, w potencjalne niebezpieczeństwo nie wierzę, współczesne reaktory i całe konstrukcje są bezpieczne, a tsunami nam nie grozi.
#atom #elektrowniaatomowa #satyrysta #satyra #rysujzwykopem #tworczoscwlasna #wegiel
Bo ja jakoś nie umiem znaleźć żadnego, w potencjalne niebezpieczeństwo nie wierzę, współczesne reaktory i całe konstrukcje są bezpieczne, a tsunami nam nie grozi.
#atom #elektrowniaatomowa #satyrysta #satyra #rysujzwykopem #tworczoscwlasna #wegiel
wolal bym tez zrobic to dzisiaj a wiec cos co wymaga wiecej pracy- odpada. i jeszcze pytanko, jesli jebne format c i zainstaluje tam linuxa, to pliki z d sa bezpieczne jesli poprzednim systemem byl windows?
#linux #komputery
#januszeortografii
@Mindblower: nie rozumiem?
@Kryspin013: mhmm dzieki robie minta w takim razie
@GoSiulKa: ps ten pzecinek przed bo tez jest niepotrzebny januszu
Według mnie na początek może być Kubuntu, Xubuntu czy inne podobne, ale Ubuntu może nie przypaść do gustu ze swoim Unity.
Jak "jebniesz format c", to oczywistym jest że nie tykasz "d". Ale warto zaszczepić w tobie Linuxowe praktyki partycjonowania pod Linuxa.
1. partycja podstawowa z punktem montowania
Jeśli masz inne zdanie, to jesteś w błędzie.
Na mojej instalacji z której korzystam system zajmuje ~11GB, więc z szybkiego wyliczenia nawet program wrzucający coś do /tmp może pozwolić sobie na rozbrykanie po ~28GB przestrzeni dyskowej.
Co do partycji na /home. Przy ext2/ext3/ext4 można za