Aktywne Wpisy
oxymirek +1152
Oświadczam jako Polak, że w dupie mam wakacje kredytowe, z chęcią zapłacę 8% VATu na żywność, a nawet pójdę do pracy w wigilię, to są dla mnie tematy zastępcze. Co mnie interesuje to:
1. Rozliczenie pisowcow za 8 lat rozkradania Polski i srania na konstytucję.
2. Cofnięcie wszystkich reform Ziobry
3. Zaoranie Tvp
4. Zmniejszenie budżetu na kancelarie prezydenta.
Dziękuję i pozdrawiam.
#sejm #bekazpisu
1. Rozliczenie pisowcow za 8 lat rozkradania Polski i srania na konstytucję.
2. Cofnięcie wszystkich reform Ziobry
3. Zaoranie Tvp
4. Zmniejszenie budżetu na kancelarie prezydenta.
Dziękuję i pozdrawiam.
#sejm #bekazpisu
WielkiNos +65
Chciałabym przedstawić wyniki eksperymentu społecznego w nawiązaniu do wczorajszego tematu.
Po lewej screen z wczorajszego wątku, który jest na grupie fb od 24h i w którym można się bez ograniczeń nadal wypowiadać dlaczego się nie lubi dzieci. Po prawej założony dziś taki sam temat, ale o psach.
Niestety eksperyment został przerwany po 5 minutach ponieważ jakaś pani poczuła się dotknięta obrażaniem psów widocznym po prawej i cały temat usunięto po zaledwie 3
Po lewej screen z wczorajszego wątku, który jest na grupie fb od 24h i w którym można się bez ograniczeń nadal wypowiadać dlaczego się nie lubi dzieci. Po prawej założony dziś taki sam temat, ale o psach.
Niestety eksperyment został przerwany po 5 minutach ponieważ jakaś pani poczuła się dotknięta obrażaniem psów widocznym po prawej i cały temat usunięto po zaledwie 3
UPS, muszę się do czegoś przyznać... Ten emoquit @ppj to przeze mnie. To ja przesłałem tę odpowiedź na ogłoszenie na gumtree w jej imieniu.
To było tak: jakieś dwa tygodnie temu ktoś wrzucił na mirko link do tego ogłoszenia, a @ppj odpisała w komentarzu coś w stylu, że byłaby zainteresowana, a przynajmniej tak to wtedy zrozumiałem. Ja akurat byłem niezbyt trzeźwo myślący i w śmieszkowym nastroju, więc pomyślałem, że zrobię małą drakę... Zobaczyłem, że ma w profilu mail z "wykop" w nazwie. Stwierdziłem, że skoro ma osobne, anonimowe konto na wykop (tak samo zresztą, jak ja), to nie będzie jej bardzo przeszkadzało, jak dostanie wiadomość czy dwie.
Napisałem więc odpowiedź na to ogłoszenie w stylu: "palę się do tej pracy i będę bardzo zadowolona mogąc pracować za free i zdobyć referencje" i podając oczywiście maila do odpowiedzi z profilu @ppj. Nie mam kopii tej wiadomości, ale chyba było widać, że to żart, zwłaszcza, że to było ogłoszenie skierowane do facetów. Przypuszczałem, że odpowiedzi od autora ogłoszenia może nie dostać, dlatego zaznaczyłem jeszcze pole "wyślij do mnie kopię tej wiadomości", żeby mieć pewność, że dostanie info. Ciekawiła mnie trochę jej reakcja i ewentualna (chociaż mało prawdopodobna) reakcja autora ogłoszenia. Myślałem, że sprawdza pocztę na bieżąco, śledziłem później przez jakiś czas jej wpisy (miałem zamiar przyznać się i przeprosić, gdyby bardzo się złościła), ale nic nie wspominała, więc pomyślałem, że po prostu olała sprawę i w sumie o tym zapomniałem - do dziś.
To miał być tylko żart, głupi - to prawda, nie powtórzyłbym tego na trzeźwo, ale nie był skierowany przeciwko @ppj, nigdy nic do niej nie miałem, w ogóle nawet nigdy z nią nawet nie rozmawiałem i lubię czasami czytać jej wpisy. :( Chciałem ją raczej rozbawić, niż sprawić przykrość, a już na pewno nie było moim celem doprowadzenie jej do emoquita. Dla mnie coś takiego byłoby raczej zabawne. Fakt, mam kiepskie poczucie humoru, dopuszczałem możliwość, że się trochę oburzy czy zirytuje, ale nie spodziewałem się takiej reakcji. :/
Przepraszam. To było głupie, niemiłe, wredne, jestem nieempatycznym aspołecznym #!$%@? i nie mam właściwego podejścia do ludzi. Obiecuję już nikomu z wykopu nie wysyłać żadnych maili bez pozwolenia, ani nie robić żadnych innych głupich żartów. :< Wysłałem mail z przeprosinami do @ppj, ale nie wiem, czy go przeczyta, więc jeżeli ktoś ma z nią jakiś kontakt, to proszę o przekazanie.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora
Tak było: http://www.wykop.pl/wpis/1670615/a-co-sie-ppj-stalo-ze-sie-usunela-emoquit-uciekajo/#comment-8200709
@StaryHipopotam: pls, nie przesadzaj - od kilku dni już strzelała humory - tu masz jej wpis z 15 maja:
http://www.wykop.pl/wpis/1657771/a-gdyby-tak-zaczac-wszystko-od-nowa-ppjpyta-gruber/
Jesteś jedną z ostatnich osób, które podejrzewałabym o taką akcję. Ale emoquit ppj to nie tylko Twoja zasługa ;P.
@fir3fly: Myślałem, że tylko z ABW chcesz się jej pozbyć ;/. Zaczynam się Ciebie bać :P
@StaryHipopotam: Jesteś. Usuń konto (albo oodaj potrzebującym).
@Dreszczyk: To zmienia odbiór tej informacji przez osoby niezorientowane w temacie.
No i ten wspaniały absurd - skoro tak bardzo chroni swoją prywatność to nie powinna podawać tu swojego maila który jest dla niej ważny. Przecież to jest hipokryzja z jej strony. Jak można w ogóle wierzyć, że dojrzała kobieta, ucieka z wykopu, bo ktoś jej wysłał JEDNEGO głupiego maila.
Pomijam tu już kwestię jej zachowania w