Aktywne Wpisy
xyperxyper +121
Pokolenie Z a rekrutacja: jak ma być dobrze?
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam

Konkretnyknur +128
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Here’s what’s fixed for Windows 10 Redstone PC build 14271
Gdy patrzę na wprowadzane poprawki w nowych buildach Windows 10 to mam ochotę to wszystko pier...ąć i wrócić do innej wersji systemu. Nie mogę patrzeć na to jak to działa ani na to, że potrzeba nowego buildu aby wprowadzić nowe/odświeżone ikonki (sic!)
I teraz pytanie do Was, co możecie mi doradzić. Czy wrócić do #windows7 czy może #windows8 ?
Zajmuję się projektowaniem UX/UI na Android/iOS/WP/Win32. Do tego celu używam pakietu Adobe CC i tutaj nie powinno być problemu z kompatybilnością. Ale piszę też równocześnie frontend na te platformy, używając głownie Visual Studio, Android Studio czy wspierając się Xamarinem. To stwarza pewne problemy w developmencie na najnowsze wydania systemów. Np. W10 czy WM10 już sobie natywnie nie popiszę. Może postawić na tym #windows7 maszynę wirtualną z #windows10 i tam pisać frontend na nowsze platformy? Co myślicie o takim rozwiązaniu?
#windows #windows10 #windows7 #windows8 #programowanie #grafikakomputerowa
@m__j: nie, no lepiej nie robic buildu tylko miec wersje windows10build1110, windows10build1110(2) oraz windows10build1110noweikonkiWersjaostateczna
Kazdy zestaw zmian to nowy build, to jest bardzo prawilne.
@m__j: bardzo dokladnie wiesz, bardzo, wrecz jestes ekspertem widze.
Bardzo podobnie wygląda moja praca w tej chwili + odpalony Xcode lub Xamarin w maszynie wirtualnej z
Następnym razem nie trzeba być bucem, tylko odpowiedzieć na pytanie, bo chodzilo o wniosek poźniejszy, a nie o czepialstwo :(