Wpis z mikrobloga

◾We fixed an issue where the window borders on apps would change from accent color to black after every upgrade to a new build.

◾We have updated the music control icons that are shown in taskbar previews in music apps like Groove to look more crisp and clean at higher resolutions.

◾We fixed an issue where the taskbar would sometimes not auto-hide and show unexpectedly on top of full screen windows such as showing above a PowerPoint presentation when in slideshow mode.

◾We fixed an issue where the “Hide notifications while presenting” setting preference is lost after upgrading to a new build.

◾The entire app header in Action Center is now right-clickable instead of just the app name or “x”.

◾We made it easier to dismiss all officiations from a specific app in Action Center by increasing the target area to encompass the entire app header.

◾We fixed an issue where interaction notifications would not show a button to input text in some cases.

◾Fast user switching should work now with Picture Password.

◾We fixed an issue where some desktop (Win32) apps look missing from Start.

◾We fixed an issue where the accent color does not automatically change when the slideshow option is chosen for your desktop background.

Here’s what’s fixed for Windows 10 Redstone PC build 14271

Gdy patrzę na wprowadzane poprawki w nowych buildach Windows 10 to mam ochotę to wszystko pier...ąć i wrócić do innej wersji systemu. Nie mogę patrzeć na to jak to działa ani na to, że potrzeba nowego buildu aby wprowadzić nowe/odświeżone ikonki (sic!)

I teraz pytanie do Was, co możecie mi doradzić. Czy wrócić do #windows7 czy może #windows8 ?

Zajmuję się projektowaniem UX/UI na Android/iOS/WP/Win32. Do tego celu używam pakietu Adobe CC i tutaj nie powinno być problemu z kompatybilnością. Ale piszę też równocześnie frontend na te platformy, używając głownie Visual Studio, Android Studio czy wspierając się Xamarinem. To stwarza pewne problemy w developmencie na najnowsze wydania systemów. Np. W10 czy WM10 już sobie natywnie nie popiszę. Może postawić na tym #windows7 maszynę wirtualną z #windows10 i tam pisać frontend na nowsze platformy? Co myślicie o takim rozwiązaniu?

#windows #windows10 #windows7 #windows8 #programowanie #grafikakomputerowa
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

że potrzeba nowego buildu aby wprowadzić nowe/odświeżone ikonki (sic!)

@m__j: nie, no lepiej nie robic buildu tylko miec wersje windows10build1110, windows10build1110(2) oraz windows10build1110noweikonkiWersjaostateczna
Kazdy zestaw zmian to nowy build, to jest bardzo prawilne.
  • Odpowiedz
@edgar_k: ja dokładnie wiem jak to działa bo na co dzień commituję zmiany w solucjach. Może źle się wyraziłem, ale zacytowany zestaw zmian w najnowszym buildzie doprowadził mnie już do zdenerwowania i szukam wyjścia aby przesiąść się na któreś z poprzednich wydań. Szukam opinii co powinienem zrobić.
  • Odpowiedz
@Nicarim: gdyby obecna wersja działała wpełni stabilnie, nie byłoby w tym nic złego i ten news przesedłby mi koło nosa, ale tak nie jest. Zresztą nie o to pytałem. Przejść na win7 czy 8?
  • Odpowiedz
@m__j: powiem tak, to co chcesz teraz zrobić to będzie jak programowanie na iosa bez oryginalnego osxa, probujac to robic przy pomocy VM (co bedzie bardziej irytujace niz twoj obecny problem). Troche masochizm według mnie, ale co ja sie znam (stabilny windows10 z czasami 40 oknami na raz...na 3 monitorach... z 3 roznymi stackami na raz... [intellij, visual studio, sublime text etc.], a updaty to ja widze raz na miesiac
  • Odpowiedz
@Nicarim: Tj. uważasz, iż nie powinienem kombinować nic z VM.

z czasami 40 oknami na raz...na 3 monitorach... z 3 roznymi stackami na raz... [intellij, visual studio, sublime text etc.], a updaty to ja widze raz na miesiac maksymalnie, a i tak uruchamia mi sie w nocy jak zostawie komputer na noc :/

Bardzo podobnie wygląda moja praca w tej chwili + odpalony Xcode lub Xamarin w maszynie wirtualnej z
  • Odpowiedz
@m__j: a z windows 10 da sie żyć jak sie nie używa ich tego z------g UI (ktore fakt, jest z-----e, bo wiekszosc zaawansowanych funkcji dalej jest w oknach windowsowych).
  • Odpowiedz
@Nicarim: Dobrze prawisz. Chyba mnie jednak przekonałeś. + teraz sobie pomyślałem, iż musiałbym podwójnie skonfigurować maszynę + hosta + mieć jeszcze 2 maszynę do buildu na osx/ios....nieciekawie się robi
  • Odpowiedz
@m__j: chciałem wspomnieć o 2 VM, ale stwierdzilem ze zdajesz sobie z tego sprawe :)
Następnym razem nie trzeba być bucem, tylko odpowiedzieć na pytanie, bo chodzilo o wniosek poźniejszy, a nie o czepialstwo :(
  • Odpowiedz
@m__j: ja tak przeczytałem tą ścianę tekstu i miałem nadzieję, że ten zasrany microsoft wreszcie się zajmie tym co ważne, ale oni widzę są zajęci odświeżaniem ikonek i jakimiś pierdołami i to jeszcze ile czasu im to zajmuje...
  • Odpowiedz