Aktywne Wpisy
Gogoli90 +469
Cześć, potrzebuję kilku odpowiedzi do ankiety związanej z moją pracą magisterską. Dlatego dla motywacji #rozdajo .Wygrana osoba zgarnia 100zł BLIKIEM.
Losowanie jednej osoby z plusujących ten wpis przez mirko.pro . Dodatkowo proszę wszystkich plusujących o wypełnienie tej ankiety. Losowanie w piątek (17.05) o 20:00
Link do ankiety: https://forms.gle/8pU3c3EJypK4F7yc7
#rozdajo #ankieta #studia #magisterka #studbaza #pracadyplomowa
Losowanie jednej osoby z plusujących ten wpis przez mirko.pro . Dodatkowo proszę wszystkich plusujących o wypełnienie tej ankiety. Losowanie w piątek (17.05) o 20:00
Link do ankiety: https://forms.gle/8pU3c3EJypK4F7yc7
#rozdajo #ankieta #studia #magisterka #studbaza #pracadyplomowa
janekch +45
Ej wykopki. Proponuję żeby #lidl zaczął udostępniać listę sklepów gdzie można zrobić zakupy jak człowiek i listę sklepów gdzie jak w lesie musisz sobie sam robić za kasjera.
Dzisiaj mój różowy z bąbelkiem wybrali się na zakupy w #lodz do Lidla. Jak to zwykle naładowała do koszyka na cały tydzień. Zadowolona że udało się bez slalomu miedzy paletami uderza do kasy, a tam ani jedna kasa nie jest otwarta. Czeka czeka, bąbelek
Dzisiaj mój różowy z bąbelkiem wybrali się na zakupy w #lodz do Lidla. Jak to zwykle naładowała do koszyka na cały tydzień. Zadowolona że udało się bez slalomu miedzy paletami uderza do kasy, a tam ani jedna kasa nie jest otwarta. Czeka czeka, bąbelek
Kasy samoobsługowe to
- badziew, nigdy nie korzystam 7.3% (74)
- kocham, zawsze korzystam 49.5% (504)
- czasem korzystam 18.7% (190)
- wolę mieć wybór 24.6% (250)
Jestem po swojej pierwszej rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko intern Java developera.
Luźna rozmowa na początku:
- Jak zacząłem się bawić w programowanie,
- Opowiedz coś o projekcie open source w którym bierzesz udział
Rozmówka po angielsku:
- What's Your dream job,
- Whats Your hobby, raczej typowe pytania, odpowiadałem bez zająknięcia.
Przestawia się Project Manager, zaczyna się weryfikacja techniczna, zadania robione przed tablicą.
Sortowanie bąbelkowe - Ok, poszło w miarę nieźle, chociaż troszkę zamieszałem się przy pętlach przez co straciłem kilka minut na "debugowanie" paru szczegołów. Zoptymalizowałem kod, na pytanie "czy wiesz co to złożoność algorytmu" przedstawiłem mu przykłady O(n) i O(n^2), potwierdziłem, że sortowanie bąbelkowe należą do tej bardziej złożonej itd.
Wszystko szło w miarę dobrze, ale dostałem kolejne zadanie:
"Zaimplementuj klasę listy jednokierunkowej" - WTF
Kojarzyłem co to lista, że może działać na zasadzie FILO, FIFO, ale implementowanie własnej klasy to było dla mnie coś MEGA nowego.
Najpierw dostałem krótki opis takiej listy ("pierwszy obiekt na liście ma odnośnik do obiektu następnego itd.")
Lista miała przyjmować typ generyczny, dla mnie to była póki co tylko taka ciekawostka, używana przy ArrayListach, ale konkretnie nie wiedziałem do czego to służy.
Napisałem klasę, klasę w niej zagnieżdżoną reprezentującą obiekt na liście, konstruktory tych klas, metodę na dodawanie następnego obiektu do listy. Wszystko odbywało się ze sporą pomocą gościa, który mnie weryfikował.
Odpowiedź odnośnie wyniku rekrutacji dostanę w przeciągu tygodnia, chociaż nie sądzę, żebym był lepszy niż inni dostający się na to stanowisko, szkoda.
Pozostaje mi czekać z cichą nadzieją na pozytywne rozpatrzenie, pocieszam się tym, że drugie zadanie moim zdaniem ma prawo wykraczać poza możliwości gościa, który chce być tylko stażystą.
Dzięki za wszystkie porady, wołam ludzi, którzy zainteresowali się moją sytuacją:
@Trytka @kaervek @zranol @ppawel @macentos @Xonar @nuker92 @grizzly_joe
Przytoczę, skoro bardzo cię to interesuje, notatkę pod twoim kontem:
Pozdro i z fartem nie spinaj się tak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wołaj Przyjacielu. :)
@sambarumba: Aha i takie rzeczy będzie projektował stażysta ( ͡° ͜ʖ ͡°) ?
@Sapphir: Nie idź.
@Sapphir: Za taką stawkę to nawet bym mi się nie chciało odpowiadać na te pytania.
1. Osoby, które piszą że to banał i takie pytania to standard
2. Osoby, które uważają że te pytania szczególnie na intern były bezsensu.
Pierwsza grupa mogę się założyć, że w 90% swoją przygodę z programowaniem rozpoczęła na studiach i faktycznie tam to jest przerabiane na pierwszym roku, często już na pierwszym semestrze. Jednak nie uważam, że
@sambarumba: To wtedy nie bierze stażysty na juniora ale seniora. Pozdrawiam.
Komentarz usunięty przez moderatora
to co zacytowałaś(eś?) tyczy się ogółu, zaś to:
Tyczy się stażysty. Chodziło mi o to, że wtedy szukają kogoś, kto ma potencjał na im