W połowie XX wieku po upadku wielkich orkiestr ery swingu rodził się rhythm and blues. Wiodącą rolę mieli tam wokaliści, tzw. shouterzy. Idąc tym tropem, John Belushi i Dan Aykroyd założyli w 1978 roku The Blues Brothers. Ubrani w przyciasne garnitury, zabawne kapelusze i nieodłączne okulary, zaprezentowali porywający show w programie Saturday Night Live. Ogromny sukces występu zainspirował Johna Landisa do sfilmowania zabawnych perypetii Jake’a i Elwood’a, którym na ekranie towarzyszyła plejada gwiazd złotej epoki rhythm and bluesa.
@Bezsprzecznie: to był najlepszy film mojego dzieciństwa. Zawsze jak polsat go puszczał, to sie nie mogłem doczekac obejrzec go kolejny raz. Ba, nawet powtórki następnego dnia ogladałem.
Chciałbym oficjalnie NAPLUĆ z tego miejsca na każdego któremu nie chcę się dziś iść na #wybory nie zależnie od tego na kogo by zagłosował. Oczywiście podwójnie chciałbym OPLUĆ tych którym się dziś nie chcę iść ale będą pisać o polityce na mirko regularnie.
Zaplusuj jeśli nie pobrałeś karty do referendum. Głosowałem chwilę po 7 rano i podobnie jak ja udziału w referendum odmówiła co druga osoba :) #polska #wybory #wydarzenia #chwalesie
#ciekawostki #ciekawostkifilmowe #ciekawostkimuzyczne #film #bluesbrothers
Zawsze jak polsat go puszczał, to sie nie mogłem doczekac obejrzec go kolejny raz.
Ba, nawet powtórki następnego dnia ogladałem.
Bonus: https://www.youtube.com/watch?v=YE-WTzYD0Us