Wpis z mikrobloga

#budownictwo #architektura #taniebudowanie
Witam Znalazłem sobie taki projekt domku jednorodzinnego:
http://archon.pl/projekty-domow/projekt-dom-w-arkadiach-2-m97821914de7d3
Pytanie do ludzi którzy znają się w temacie.
Czy myślicie że koszta przedstawione na stronie "stanu surowego zamkniętego budowanego metodą gospodarczą" są realne? Czy ten dom jest domem tanim w budowie?
Czy projekty archon.pl są dobre i czy ta firma jest godna polecenia przy wyborze projektu?
Czy projektant nie był tajnym współpracownikiem służby bezpieczeństwa?
  • 34
Czy myślicie że koszta przedstawione na stronie "stanu surowego zamkniętego budowanego metodą gospodarczą" są realne? Czy ten dom jest domem tanim w budowie?

Realne jak się postarasz to możesz nawet taniej. Raczej nic drogiego tam nie powinno być.

Czy projekty archon.pl są dobre i czy ta firma jest godna polecenia przy wyborze projektu?

Projekt jak projekt, zastanów się czy odpowiada ci wielkość i rozkład pomieszczeń.

Czy projektant nie był tajnym współpracownikiem służby
@Polskiham: Ciężko powiedzieć jaki bedzie rzeczywisty koszt. Zbyt wiele czynników wpływa na cenę, tym bardziej w systemie gospodarczym. O ile koszt materiałów jesteś w stanie policzyć z jakimiś rozsądnymi widełkami to koszt prac jest bardzo zróżnicowany. Najlepiej to iść z projektem do wykonawcy kolejnych etapów i CI zrobią wycenę
@Polskiham: wiem tylko że w moim rejonie mają sporo realizacji. jest to doświadczona firma co nie znaczy że projekt będzie idealny. Szczerze to na Twoim miejscu nie przejmował bym się za bardzo projektem, tym bardziej że planujesz metodę gospodarczą. W trakcie budowy można wiele rzeczy zmienić i najczęściej sami wykonawcy zaproponują najlepsze rozwiązania.
@nico112: ale kominek nie ma kotłowni. rozprowadzi się ciepłe powietrze drewno pod daszkiem na ogródku moi rodzice tak grzeją ja tak grzałem jak z nimi mieszkałem i było ciepło i było klimatycznie. a do cieplej wody to bojler.