Wpis z mikrobloga

BMW E34 530 iX Enduro, czyli pierwsze x5 #heheszki

Ciekawostki:
- pneumatyczne zawieszenie
- dach podniesiony 13cm do góry względem serii.
- zamontowany mini kompresor do pompowania np. opon rowerowych, pontonów
- powiększenie pojemności bazowego silnika 2,5L do 3 litrów, dzięki czemu moc wzrosła z 192KM i 245Nm na 246KM i 316Nm
- dodatkowy rząd siedzeń, wymienny z ruchomą rampą (sterowaną elektronicznie) np. na rowery.

#bmw #ciekawostki #motoryzacja
Arturrow - BMW E34 530 iX Enduro, czyli pierwsze x5 #heheszki 

Ciekawostki:
- pne...

źródło: comment_oYZ0U7XCyLDGUbmKzUBgljGNKoqzR0Sk.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
@Arturrow:
Czyli BMW zrobiło ponad 20 lat temu współczesne SUVy... tylko lepiej. Tak jak VW zrobił ponad 20 lat temu współczesne crossovery.
  • Odpowiedz
@enjoi: noo i pomyśleć że Niemcy robili takie samochody z takim wyposażeniem, w latach w których po Polsce jeździły duże fiaty, maluchy a co bogatsi mogli sobie pozwolić na skode favorit
  • Odpowiedz
@deyna: 3,0 r6 coś na wzór m54b30 tylko lekko mocniejszy 246KM i 316Nm, podobno były wersje z silnikiem m54b25 czyli 2,5l 192KM i 245Nm i ten silnik był bazą do zrobienia 3L jednostki.
  • Odpowiedz
@enjoi: czy ja wiem, ojciec miał 3 maluchy i bardzo sobie chwalił. Teraz to nie do pomyślenia, że 4 osobowa rodzina może wyjechać w tak małym samochodzie w podróż np. do Chorwacji na wakacje a przecież tak kiedyś się jeździło.
  • Odpowiedz
  • 1
@Arturrow: to, że się dało i się jeździło nie czyni z tego pudełka pełnoprawnego wozidła. Ojciec też miał 3, w tym dwa czerwone. Jechałem raz maluchem w naszych czasach i współczuję tym, którzy nimi jeździli.
  • Odpowiedz
Czyli BMW zrobiło ponad 20 lat temu współczesne SUVy

@Jin: raczej zapowiedziało segment uterenowionych kombi, które pojawiły się pod koniec lat 90 w postaci Volvo V70 XC (to będzie zajebisty jaktajmer, ceny już rosną) i Audi Allroad na bazie A6 C5
  • Odpowiedz