Wpis z mikrobloga

Dwa tygodnie temu rozwiązałem umowę z #upc i w końcu dziś zadzwoniła kobitka z DUK. Oczywiście przekonywała mnie jacy to oni nie są najlepsi i że ogólnopolscy i że nawet pozapolscy i nigdzie nie ma takiej jakości jak u nich. Najpierw zaproponowała mi internet 60mbit/s za 44zł (obecnie płacę 48zł), ale jak powiedziałem że chciałbym też telewizję to dostałem WRU XV - internet 60mbit/s + select hd za 65zł. Na nic się zdały moje znikome zdolności negocjacyjne. Powiedziałem jej by zadzwoniła w piątek, to się zastanowię... Może dadzą coś lepszego...
W #supermedia jest oferta 90mbit/s + telewizja 43kanały za 45zł. Ktoś zna tę ofertę i jej kruczki?
#internet #telewizja #warszawa
  • 6
  • Odpowiedz
@konszabelant: jakis rok temu, na dzien przed koncem okresu wypowiedzenia dostalam 30 mbit/s + select hd za 29 zl, trzymaj ich do konca /a skoro jestes zdecydowany odejsc to nic nie ryzykujesz/ moze cos jeszcze ugrasz.
  • Odpowiedz
@konszabelant: no to proponuję podtrzymywać wypowiedzenie do samego końca, nawet nie mówić, że się namyślasz, czy coś. Ja byłam zdecydowana odejść i dopiero ostatniego dnia (a i tak typ startował w tej rozmowie od 49 zł) dali mi tą ofertę. O net się specjalnie nie targowałam, bo i tak mamie-emerytce potrzebny nie jest specjalnie, a za samą tv wcześniej płaciła 79 zł, tak z przyzwyczajenia.
Powodzenia w negocjacjach.
  • Odpowiedz
  • 0
@bartol_wwa: dziś dzwoniło UPC. powiedziałem że mój kolega Mirek dostał ofertę 120mbit/s i select HD za 55zł ( ͡° ͜ʖ ͡°) Pani od razu zaproponowała mi to samo. Tylko, że ja bym chciał 60mbit/s za 5-10zł mniej, a tego nie była w stanie mi zaoferować. Jaką i na co wcześniej miałeś umowę? Chcę zweryfikować, że rzeczywiście może mi zaoferować tylko coś takiego, że przy dwóch usługach będę
  • Odpowiedz
@konszabelant: a więc tak:
- pierwsza oferta to była telewizja Select Extra HD + 120mbit/s internet. Płaciłem przez rok 70zł, a potem 140zł
- po 2 latach zerwałem z #!$%@? umowę i podpisałem z Vectrą - pakiet bodajże 40paru kanałów + net 50mbit/s za 40zł
- dzwonili 2x z DUK'u UPC, za pierwszym razem oferta była pakiet select + net 60mbit/s za 70zł
- miałem 14 dni na odstąpienie od umowy
  • Odpowiedz