Wpis z mikrobloga

@rybeczka: Skoro taki niski ten brodzik to nie da rady zrobić takiego odpływu żeby nie montować brodzika pod prysznicem? Bez niego o niebo lepiej wygląda. Ponadto te płytki z dekorem średnio wyglądają i nienawidzę takich umywalek ale to bardzo subiektywna ocena. I jak z ogrzewaniem jeżeli można zapytać?
  • Odpowiedz
Pokój z aneksem kuchennym i masz hałas...

Ja w ogóle jestem z tych dziwnych ludzi, co sobie nie wyobrażają pralki w kuchni, d

@bombelaz: @Waleczny_Kalafior: Dzisiaj pralki są ciche, można prać też w nocy i wtedy hałas nie przeszkadza. Jak przeszkadza wygląd pralki to można wybrać model do zabudowy.
  • Odpowiedz
@Waleczny_Kalafior: Nie pasuje to w łazience. Najlepiej umiejscowić gdzieś w pomieszczeniu gospodarczym lub piwnicy, ewentualnie w zabudowie gdzieś w przedpokoju. W kuchni/łazience sobie pralki nie wyobrażam.
I to nie jest tak samo jakby zamontować wannę w kuchni czy kibel w przedpokoju, nie wiem skąd wziąłeś takie totalnie oderwane od rzeczywistości porównanie.
  • Odpowiedz
Najlepiej umiejscowić gdzieś w pomieszczeniu gospodarczym lub piwnicy

@vind: Już dawno ustaliliśmy, że mówimy o mieszkaniu w bloku, tam nie ma miejsca w piwnicy i nie ma pomieszczeń gospodarczych.

W kuchni/łazience sobie pralki nie
  • Odpowiedz
@rybeczka: niektórzy projektanci to są fascynujący. Kolor drzwi i kolor boków szafek z czapy nie pasujący do płytek-niech będzie jak ktoś chce. Jednak fajnie byłoby chociaż wykadrować tę wizkę, tak żeby było widać tylko wnętrze i zrobić to prosto. To można zrobić nawet w paincie kurde. Za co Ci ludzie biorą pieniądze.

i wiem, że to nie Twój projekt, tylko wykonujesz. Tak sobie psioczę :P
  • Odpowiedz
Już dawno ustaliliśmy, że mówimy o mieszkaniu w bloku, tam nie ma miejsca w piwnicy i nie ma pomieszczeń gospodarczych.

Może ty, ja mówię ogólnie. Nie każde mieszkanie w budynku wielorodzinnym to 40metrowa źle zaprojektowana klitka, w większości jest miejsce na rzeczy gospodarcze jak pralka odkurzacz itp.

A ja w kuchni/przedpokoju. I co teraz?

Nic, rozumiem przyzwyczajenie.

No
  • Odpowiedz
@vind:

Może ty, ja mówię ogólnie.

Trochę się w takim razie wtrącasz w rozmowę nie do końca wiedząc o co chodzi. Wcześniej było powiedziane: " prawilne to se może być jak masz p-------y dom. Halo, tutaj ziemia i polskie blokowe klity ;) i trzeba sobie radzić.
  • Odpowiedz
Trochę się w takim razie wtrącasz w rozmowę nie do końca wiedząc o co chodzi. Wcześniej było powiedziane: " prawilne to se może być jak masz p-------y dom. Halo, tutaj ziemia i polskie blokowe klity ;) i trzeba sobie radzić.

Dlatego podałem różne możliwe miejsca do ustawienia pralki.

Ja nie wiem jaki ty masz odkurzacz, że porównujesz ilość miejsca na niego potrzebną z miejscem na pralkę :) Nie mówiąc o tym, że w szafie w przedpokoju zwykle nie ma dostępu do wody/kanalizacji.

Nie porównuję tylko wymieniam różne urządzenia gospodarcze. Swoją drogą aż takiej wielkiej różnicy nie ma.
U mnie w mieszkaniu również nie było dostępu do wody i kanalizacji - ale dla chcącego nic trudnego, już jest. Poza tym wspominałem wcześniej o tym że nie każde mieszkanie jest niepraktycznie zorganizowane/zaprojektowane.
  • Odpowiedz
Dlatego podałem różne możliwe miejsca do ustawienia pralki.

@vind: No spoko, miejsca oczywiście są różne. Ale tylko jedno ma DLA MNIE sens. I w zasadzie ta cała dyskusja jest o niczym, nie masz szans zmienić mojego podejścia, bo jest typowo subiektywne i oparte na własnych przyzwyczajeniach.
Zgadzam się, że: dla chcącego nic trudnego, różne mieszkania są różnie zaprojektowane (chociaż jeśli jest zaprojektowane z pralką w kuchni, to nie jest to dobry projekt WEDŁUG MNIE), oczywiście każdy może urządzić się po swojemu.

Ale to już jest w ogóle tragiczne porównanie. Ja myślę że nie muszę się znowu rozpisywać i tłumaczyć dlaczego,
  • Odpowiedz
@Waleczny_Kalafior: Ale według mnei zaprojektowanie pralki w kuchni to też nie jest dobry pomysł. Z tym, że w łazience podobnie. Wszystko jednak zależy od tego jakie mamy mieszkanie, dlatego próbuję cię przekonać żeby nie podchodził do tego tak schematycznie.

Mikrofalówki używasz do przygotowywania jedzenia, więc stoi w kuchni, bo tam masz jedzenie. Pralki używasz do prania brudnych rzeczy, więc stoi w łazience, bo tam zdejmujesz brudne rzeczy przed umyciem się.
  • Odpowiedz
@vind: Cóż cumplu, twoje argumenty mają sens, ale jednak moje schematyczne myślenie nie podlega zmianom, nawet pod wpływem sensownych argumentów. Dalej więc uważam, że miejsce pralki jest w łazience i na tym kończę. Dziękuję za kulturalną i merytoryczną dyskusję. Pozdrawiam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz