Wpis z mikrobloga

dodałam się z ciekawości do grupy na FB na temat świadczenia 500+. większego raka dawno nie widziałam. pomijajac, że większość to samotne matki z WSHR albo siedzące na socjalu darmozjady, to wcale mnie nie dziwi, że takie osoby nie potrafią sobie ułożyć życia. co druga osoba nie zna podstaw ortografii. sposób wypowiedzi tych osób przypomina osobę upośledzoną umysłowo. oto kilka przykładów (zarówno braku umiejętności pisania, jak i ogarnięcia życia):

Na stronce rmf kest artykol w lturym sa wzory formularzy.

Mamm taka sytuacje nie ciekawa jestem w trakcie załatwiania rozwodu dzieci od 6lat tylko zemna a od prawie 3lat mam nowego partnera i z nim mam już córke i za nie długo urodzi sie kolejny członek rodziny ja nie pracuje obecny partner ma prace dorywcza

Niech pani zlozy pozef o rozwod i o ograniczenie praw rodzicielskich bo ja sama to przerzylam

nie nietszeba nic wybierac jezeli niemasz 800zl na osobe to dostaniesz

Wiele o tym się słyszy to wnioski mają być w kwietniu a wypłaty kiedy bo już się pogubiłam a karzdy co innego twierdzi

Dziędobry kiedy składać o te 500+

Z tego co muwili to tak rodzina zastępcza tak dzieci które są w domach dziecka tam świadczenie nieprzysługuje a pani jak najbardziej

i hit:

Co w przypatku jerzeli mam troje czworo dzieci i na dwoje jusz niepobieram rodzinnego bo majajusz swoje dzieci to cz na ta pozostala dwujke mlotszych dostane czy nie

tego jest znacznie więcej, ale nie chce mi się przeszukiwać tego spamu.

tacy ludzie dostaną pieniądze z naszych podatków. jest jednak szansa, że ich umiejętności posługiwania się językiem uniemożliwią im poprawne wypełnienie wniosku o świadczenie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#dobrazmiana #bekazlewactwa #500plus #patologiazewsi
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

większość to samotne matki z WSHR albo siedzące na socjalu darmozjady

Na stronce rmf kest artykol w lturym sa wzory formularzy.

@SScherzo: Dokładnie tak sobie wyobrażałem typowego słuchacza/słuchaczkę RMF FM xD Bo kto z własnej, nieprzymuszonej woli słucha dobrowolnie tej słowno-muzycznej rąbanki przeplatanej nieśmiesznymi żartami i konkursami SMS-owymi?
  • Odpowiedz
@SScherzo: Jedno nie wyklucza drugiego xD Chociaż sam Jarosław kiedyś wyzwał RMF od niemieckiego radia, ale tamtejsi dziennikarze (a zwłaszcza Bogdan Zalewski wykazujący sie wysokim "obiektywizmem" w stosunku do PiS) mu to szybko zapomnieli.
  • Odpowiedz
  • 8
@oleks: co ma do tego publiczna edukacja? nie jestem za okradaniem mnie na rzecz patoli, która wpisuje sobie NN zamiast danych ojca i potem nie może egzekwować alimentów, więc ciągnie od państwa, bo g---o umie, żeby samodzielnie zarobić.
  • Odpowiedz
@SScherzo: czytając wpisy i komentarze takich ludzi (pisownia + ortografia + merytoryka) czasem mam wrażenie, ze jestem w elicie ludzi inteligentnych ._. Nie spotkałem osobiście kogoś takiego, ale jednak Ci ludzie istnieją. Nie wiem jak w dzisiejszych czasach można nie znać nawet własnego języka, a intelekt mieć na minusie ...
PS. Mam na myśli to co wstawiłaś z FB, nie wpis i komentarze na mirko ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
@SScherzo:

pomijajac, że większość to samotne matki z WSHR

Pomyliłaś nazwę "uczelni"
Wyższą Szkołę Robienia Hałasu w skrócie WSRH to ty szanuj bo to idealny znacznik pozwalający zawczasu rozpoznać amebę umysłową ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz