Wpis z mikrobloga

#motoryzacja #pytanie #minicooper
Czolem,
Powoli mysle o zmianie auta i przypomnialem sobie o tym aucie - Mini Cooper S, okolice 2004r. Jezdzilem wersja z 2013r i bylo super.
Czy starszy egzemplarz tez prowadzi sie tak precyzyjnie? W ogole sie "odpycha"?
Jakies usterki czy bolaczki? Na co uważac przy kupnie?
Chetnie poznam krytyczne opinie wlascicieli/wlascicielek
Help?:)
  • 24
@Euphor: Wiesz, budżet jest taki, że spełnienie wszystkich tych kryteriów w tej kasie będzie nie lada wyzwaniem. Z jednej strony jest trochę propozycji, z drugiej strony o wielu tych autach wiem niewiele i sam musiałbyś poszukać informacji na swoją rękę.

Audi S3 8l - know-how przeogromne, praktycznie wszystkie modele Audi spod znaku S/RS są w Polsce rozgryzione co do śrubki. Silnik to 1.8 turbo, 210KM (przedlift), 225KM (polift) - 260 można
@IlluminateEliminate: WOW, dobrze napisane, popieram kolegę.
Aczkolwiek z 2ZZ mocno mocno przesadzone, żeby nie powiedzieć, że #!$%@? czypotrzy na to wszystko bo silnik na tle konkurencji jaką jest Hondawkowe K20 200KM faktycznie wypada słabo, ale to jak dostać 5/6 kiedy wzór ma 6/6. Mimo wszystko silnik w klasie wysokoobrotowych 4 cylindrówek wypada zaraz a tym co wypuszcza Honda I silnik jak najbardziej jest rozgryziony I jest do niego kupa części.
Co
@quit13: Dobra, zrobiłem lekkie przeszukanie i faktycznie wydaje mi się, że coś mi się #!$%@?ło z tym 2ZZ, bo nie jest tak źle. Co prawda kilka mniejszych i większych problemów zdążyłem przy okazji wyczytać, ale oleju faktycznie nie bierze. On w Lotusach był, nawet nie skojarzyłem - o wiele więcej czytałem o V6 z modelu Evora. Sorry.

Co do K20 zgoda, silnik zajebisty. Szkoda tylko, że większość nie trzyma serii, ale